Lørdag 4.desember

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sat 4 Dec 2010 10:51
Pos:13:51.774N 35:40.312W
 
Hei og hopp.. da har vi passert halvveis i distanse og vi håper at det ikke er halvveis i tid.... men det vil tiden vise. I går kunne vi en periode av dagen loggføre 7,4 kn fart ... tøft..
 
Ellers så var dagen i går en dag som ga oss god vind og det var veldig gøy. Vi tre trives ombord, styrer med våre småsaker som personlig hygiene, leser, skriver blogger og mail, lager mat og ikke minst fisker... I går kveld skjedde noe rart på fiskesnøret til Lars. Han hadde laget en diger krok med en lure på + vel en meter vaier som videre var fotlenget i et tykt fiskesnøre, denne remedien var fast i et tykt strikk strikk som igjen var fast i et kryssholt bak på Oda... nå kunne det komme hva som helst. Vi vet jo fra tidlgiere dagers fiskeulykke at det svømmer jo noen fisker her utpå havet med "piercing" i munnen. Piercingen er altså diverse fiskekroker i munnen eller leppa.. og de er ikke små i størrelse.
Så med et brak slet snøret av og Tor Einar så en diger fisk bare byksa bak Oda. Han mente at det hadde vært en Baraquda.. den bare sleit av alt... så nå svømmer det rundt på havets bunn en diger fisk med en stor krok i munnen + en meter vaier og 10 meter tykt snøre bak der igjen.. så du verden. Jeg foreslå nå at de kan jo prøve å fiske på noe som er litt mer vennligsinnet fisk.. men det jo kanskje litt vanskelig å få det til.. henger liksom ikke opp noe skilt om ønsket størrelse kanskje... Men slike digre saker er jo uhåndterlig spør du meg.. Den fisken er kanskje tøffeste fisken i gata nå herutpå.. hva vet jeg..Nå har ikke Lars så veldig mange kroker igjen i stor størrelse.. de har liksom tatt sin vei med en fisk. Så fra nå av søkes en fredelig torsk som kan bite på for eksempel.. men men vi får se..
 
Så til seilingen... siste natt var vindstille, det ble motorkjøring hele natta.. lite vind men etter værmelding ¨lese så skal det komme vind i morgen. vi får se. Det er også en storm nord for oss i Atalanteren som vi komme noen dager sende et svell sørover... så vi er ikke ferdig med været ennå.. men men, sjøsykeplaster er tingen. Ellers så virker alt til nå bra ombord i Oda. Vi har hørt på VHF at andre båter har hatt ulike problemer som fått revet Gennaker i to, en hadde mistet sin Gennaker o.l. så det er mye som kan skje underveis på et slikt langt strekk over havet.
 
I dag er det lørdag og vi skal ha selskap ombord.. Vi skal kose oss... og jeg har baka brød i dag ..I går tok Tor Einar fredagsvasken ombord så alt er rent og pent + at vi åpner sjokoladejulekalenderen.. Ellers så er lørdagen varm, det er sol fra skyfri himmel og da er det varmt .. solkrem med faktor og skygge er tingen da..Ellers så har vi vaska Oda utvendig og ryddet som vi gjør hver morgen.. alt er på stell.. Nå for tiden ligger vi i et stillebelte så vi tusler sakte men sikkert mot vest for motor.
 
Til alle dere som følger oss ha en trivelig førjusltid