Caledonian Canal

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Fri 9 Jul 2010 07:42
Pos: 57:29.647N 4:14.044W

Fredag 9.juli startet vi på reisen gjennom Caledonian Canalen. Vi stod opp til vindstille – det var utrolig deilig. De siste dagene har det blåst  opptil 30 knop rundt oss. Så det var deilig at det var stille. Jeg fikk satt en grov rundstykke deig slik at det blir ferske rundstykker i dag med brunost – er det deillig....
Men først måtte vi fylle diesel etter 48 timer motorkjøring over Nordsjøen. I både turistbøker og forskjellige bøker som kan defineres om båtlitteraturen, er det beskrevet ganske utførlig blant annet om naturen langs kanalen og hvor fantastisk den er.
Hvorfor ble denne kanalen bygd og når? Kanalen ble bygd tidlig på 1800 tallet, og grunnen for at den ble bygd var for å gi de sjøfarende en tryggere sjøvei. For alternativet er å gå nord for Skottland og det er et værhardt område. Turen gjennom kanalen kan ta  ca 2 døgn hvis man ikke stopper opp og er turist. Kanalen består av  29 sluser og 10 sving bruer. Så får vi se etter sjøormen i Loch Ness – Nessie.... om hun finnes.
http://www.visitlochness.com/loch-ness-area/caledonian-canal.php
Kanalens totale lengde er 96,5km.

Kjærestan