Onsdag 8.desember

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Wed 8 Dec 2010 12:53
Pos:14:12.326N 45:39.823W
 
Ja en ny dag med nye muligheter og vi jobber på i god vind til tider kanskje vel mye.(>24 kn) men det som er veldig gøy er jo at Oda flytter seg raskt...Vi har erfart noen surfebølger som gir en utrolig fart.. en litt kortvarig "lykke". Vår alles kjære Fanny (vindroret) gjør en fabelaktig jobb.. en god måte å spare strøm på har vi erfart. Hun er som før fortalt litt lunefull men det går seg til når vi er rundt henne og hjelper til når vinde kommer i kraftige kast eller det kommer brytebølger. Vi må jo hjelpe....
 
Temperaturen er 28 grader omtrent og det er jo deilig. Solen har kommet frem og i dag ser det foreløpig ikke ut til at alle squalls har lagt seg rundt oss. Kanskje litt tidlig å konkludere med det på formiddagen så vi får se i løpet av dagen. Gårdsdagen var en raskt seildag og natta til i dag har vært like så... 164nM på 24 timer. Denne dagen ser også ut til å komme med mye vind. Da er det bare å seile på...
 
I dag har Lars sin siste dag som 49 åring i morgen skal vi feire hans 50 års dag.. men er det like mye vind da som nå må feiringen bli det jeg vil omtale det som "minimalistisk". Det blir i grunnen viktigst å seile mot målet. Men vi får se... Men middag skal vi nå ha uansett....
 
I går spiste Lars og Tor Einar de siste fiskestykkene av Baraqudaen... de mente fortsatt at det var den beste fisken de hadde noen gang smakt.. jeg lurer nå på om ikke det har noe med miljøet å gjøre....Men uansett så er det hyggelig å kose seg med god mat på en slik overfart. Fisking er ikke veldig aktuelt for tiden pga det går rett og slett for raskt... men vi har jo fisket så vi får se om vinden løyer til helgen - som det er meldt. Da kan vi prøve fiskelykken igjen. 
 
Ellers så ser vi at flere båter har begynt å komme i mål i St.Lucia. Vi får hver dagen oversikt på mail av alle båtene fra ARC. Det er de raskeste båtene som bare "flyr" i denne vinden.
 
Denne onsdagen ser ut til å fly både når det gjelder fart på Oda. Lars har tatt sin sjekkerunde på dekk - den gjøres hver dag.
 
Vi hørs i morgen og vi vet at det er kaldt hjemme i Oslo... Mange varme hilsner fra oss her ombord.