Tirsdag 14.desember

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Tue 14 Dec 2010 12:57
Pos:14:09.456N 60:26.000W
 
 
Den 21. november seilte vi ut av Las Palmas havn sammen med 250 andre båter, eller rettere sagt, samtidig med 250 andre båter. Alle mot samme mål: St. Lucia. Det var et mektig skue med så mange seil i alle farger spredd utover havet. Få dager etter så vi ingen, og det gjorde heller ingen av de andre. Havet er stort. Vi hadde forventninger om at overfarten ville ta 17, 18 dager og at store deler av turen ville være preget av tradevind bakfra. I dag er det 14. desember og vi har landkjenning. Hvis vinden holder seg i noen timer til er vi framme, etter 23 dager.
 
Dettte har vært en utypisk ARC, har vi forstått. Det vi har hatt minst av er tradevind, som nettopp er ARC'en. Vi har krysset og sløret, krysset og sløret og nå de siste dagene endelig lenset, med paraseilor. Været har gjennomgående vært varmt, med mye sol om dagen og klarvær om natten. Lite regn, men når det regner så regner det skikkelig.
 
Nettene har for meg vært den vakreste tiden på døgnet, særlig de lyse. En sprakende stjernehimmel hvelver seg over oss og månen, planeten Jupiter og stjernebildet Orion gir sjøfarere i disse farvann tilstrekkelig arbeidslys. I løpet av vår reise over Atlanterhavet har vi opplevd månens kretsløp: Den usynlige og mørklagte, nymånens optimistiske mandarinbåt på himmelhavet, fullmånens strålekaster og den avtagende månens skibbrudd med kjølen i været. Alt like forunderlig og vakkert.
 
Det er liv her. Stimer av flyvefisker som blir til svermer over bølgene før de blir stim igjen, sølvglinsende i morgensolen, døde på dekk etter natt med stor sjø. Moril som aldri slutter å skinne i kjølvannet, lekende delfiner som kommer og hilser på oss, og fisk: Gullmakrell, Dorade, Baracuda og Blue marlin. Vi fikk dem alle sammen. Baracudaen på 1 1/2 meter, blue marlin på 2 meter. Basketak, adrenalin, team woork og lykke - og nydelig mat.
 
Dette har vært et eventyr. Nå er det slutt for mitt vedkommende, men det fortsetter for Liv Marie og Lars. Jeg er veldig takknemlig for at de ville ha meg med på denne turen og for samholdet mellom oss disse ukene. Mitt eventyr fortsetter også, men på et annet spor: Jeg skal gifte meg med min skjønne Kristin på St. Lucia!
 
Hilsen Tor-Einar, crew