2. døgn på vei mot Porto Santo, lørdag 4.september 2010

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sat 4 Sep 2010 11:28
Pos:35:37.492N 13:31.281W

Vi er nå litt over 1/2 veis til Porto Santo som er den nordligste av øyene som omfatter øygruppa Madeira. Ja hva er Porto Santo kjent for - det vi har fått tydelig frem er at det er flott sandstrender der. Det skal bli deilig og bade i sjøen. Her hvor vi er nå er temperaturen i sjøen på 24 grader Celsius...
Som den observante leseren så kan man se at det er et lett skydekke men sola har ikke gjemt seg, den kommer frem innimellom. Men morgentoalettet er viktig og nødvendig for velvære. Så etter at han var ferdig var det min tur..
Ellers så har vi det bra ombord. Leser, sover og spiser + holde vakt og utkikk. Været fremover skal være bra sier Mads i Frivind -  det er godt å vite. Litt forutsigbarhet er godt å ha.
Det er også varmere i lufta, det er en varm og deilig vind som stryker langs kinnene våre.
I går kveld like før solnedgang hadde vi en diskusjon om nattens seilføring. Vi ble enige om at spinnakeren skulle ned før mørkets frembrudd (dvs. umiddelbart) og det begynte også å blåse opp endel. Vi hadde ikke storseilet oppe. Vi hadde plutselig 20-22 knop vind....
I prosessen mista skippern lina for strømpa slik at vi ikke fikk ned seilet med denne. Da var det bare å tenke seg om et øyeblikk, og slippe brasen (lo skjøte).
Så halte skipperen inn spinnakeren etter le skjøte og fikk den ombord. Fruen syns nok dette var en litt skremmende opplevelse, men vi pratet om det etterpå.
Vi er ihverfall enige om en ting, og det er at på nattes tid, i mørket skal det ikke føres spinnaker på Oda.

Ellers går Lars sine vante sjekkturer på dekk, for å se om alt er som det skal være. Sjekker skruer, sjakler, tauverk o.l. med andre ord om alt er slik det skal være. Det er betryggende og viktig at dette gjøres etter fasterutiner og ved samme person. Skipperen er her helt selvskreven.

Ellers, Vi har det bra - begge to!!