Første døgn over Nordsjøen mot Inverness i Skottland

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Wed 7 Jul 2010 13:46
Pos:58:14.356N   3:56.200E
Ja hvordan gikk dette havkrysset, fra Egersund til Skottland!. Først av alt Lars hadde skrevet opp værendringer og styrker i sin "sorte" bok. Denne meterologiske informasjonen var bredt innhentet - det var en veldig god sikkerhet å ha i bakgrunnen. Vårt mannskap (Dag Karterud) hadde vært i båten 30 min da vi kastet loss i Egersund, da var kl. 0030. Det blåste friskt når vi gikk fra Egersund. Lars hadde allerede fordelt oss i vaktlag - for min del gjaldt det å få lagt seg umiddelbart pga jeg skulle opp kl. 0300 - kl.0600.
Kutterstag og kutterseil hadde Lars og jeg klargjort tidligere på søndag, pakka "lille Oda" - så vi var godt forberedt.
Mandag på dagen 5.juli kom med noen roligere vinder men fortsatt endel sjø - det kjente vi godt i båten pga det var vanskelig å finne en god måte å stå i - alt rulla litt hit og dit Dag kjente dette godt etterhvert - men han gjorde jobben sin.
Utpå mandag 5.juli roet vinden seg noe men fortsatt endel urolig sjø, men det gikk bra. Vi motorsielte så og si hele ruta dette pga det kom inn en veldig lavtrykk men sterk kulingvarsel fra tirsdagskveld - da var det viktig for oss å komme i ly av land - dvs Skottland.
Hva gjør man når tiden står på en måte litt stille ombord. Jeg hørte på radio - min ipod. Marie hadde lastet opp musikk og div. - det var ett fint avbrekk. På mandagskveld observerte Lars delfiner som svømte ved siden av oss en liten stund.
Mandag 5.juli var min bursdag - mitt første havkryss også har bursdag - morsomt. Når man har bursdag midt på sommeren må man da regne med å ha bursdag på mange steder. Først av alt takk til alle mine venner for pakke og gode ord. Lars har jo vært flink til å gjemme - men jeg har jo ikke vært mye inni "gutterommet" hans. Takk for alle presangene fra mine gode venniner alt var nyttig. I tillegg til alle sms som jeg fikk fra familie og venner. Jeg klarte å ta de imot når vi paserte noen plattformer - de har egen mottakstasjoner fra Telenor.
Hilsen oss ombord i S/Y Oda