1.døgn, Fredag 3. septembermot Porto Santo

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Fri 3 Sep 2010 11:03
Pos: 37:13.628N 11:32.208W

Hei og hå da har vi startet og er godt i gang med dette havkrysset. Denne gangen viste litt mer hva vi gikk til begge to - hva vil det si å være i havet over flere dager?
Vi startet ganske umiddelbart med å begynne å gå i våre faste vakter. Det har hjiulpet oss før å komme raskt inni det og det gjør det nok denne gangen også - hvorfor forandre noe som fungere bra.
Ellers så har vi Mads  i Frivind med oss - han gir oss gode væroppdateringer underveis og det er en god sikkerhet. Men som han sier til oss hver gang - det er vår avgjørelse og starte når vi starter.
Ellers så blir jo fruen litt sjøuvell alltid i starten - uansett hvor lang tid i forveien plasteret har stått på. Men når jeg har fått sovet litt så kommer det seg. Det er nok bare uvant for balansesenteret mitt... Lars er jo så heldig at han blir ikke sjøsyk eller uvel og det er bra.
Vi startet seilasen med et rev i storseilet og trayseilet oppe dette pga en god del vind som skulle være det første døgnet. Vi seiler nok litt konservativt men det passer oss.Se bildet - det er over 24 grader i vannet... bluewater seilas. Nå begynner temperaturen i vannet og ligne noe.
Så er det andre på havet enn oss - se bildet dette container skipet kallet Lars opp pga vi er helt klart den svake part her. Han svingte pent unna selv om jeg synes nok det var i nærmeste laget. Men Lars sier at dette peiler de og vet hva de holder på med. Det er i og for seg bra.Den båten het Hummer Brigde..
Ja ja vi fire døgn er vi forhåpentligvis på Porto Santo, en av flere øyer som omfatter Madeira gruppen.
Stay tuned og vi har det bra ombord. Lars spiser klippfisk boller og er happy..