Bay of Biscay mandag 2.august

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Mon 2 Aug 2010 06:00
Pos: 47:45.855N  7:40.784W

Så er det mandag, vi har ikke helt for oss dagene men ved hjelp av en kalender og GPS så får vi frem både datoen og dag.
Hva gjør man ombord når man forflytter seg så langt på havet?
Jo først av alt dekker vi de grunnleggende beov, som er: vann - kaffe/te, mat som er variert og sundt, tilstrekkelig med hvile og søvn når det lar seg gjøre og ellers så leser vi bøker av ymse slag. I tillegg så slår vi to av en liten prat og vi prøver alltid å ha felles middag. Det er en hyggelig for oss begge to.
Det er jo bra at vi trives i hverandres selskap.
Vi sitter også observerer fuglelivet på sjøen, i går var endel Havhester rundt omkring oss. De flyr med full fart mellom bølgene - det er morsomt å sitte å følge med på deres ferd mellom bølgene. En gang i går kom det en fugl som ingen av oss dro kjensel på, så da var det bare å ta frem Fulgeboken. Det vi hadde da observert var en Havsule men det var en ungfugl og den har en annen farge enn en voksen Havsule. Morsomt. Det er jo noe nytt å lære hver dag.
Alt bra ombord i Oda og med kjærestan. Det er faktisk deilig og betryggende og få meterologiske oppdateringer fra Frivind (Mads) - betryggende. Han er pålitelig og det er bra.
Så vær og vind, i natt dreiede vinden N, vi gjør omtrent 5,5 knop fart på lens. Genoan og ute på spribom og storseilet er sikret med vår "nye! preventer. Det er lettskyet og oppholdsvær. Begynner å kjenne en behagelig temperatur i lufta. Vi trenger ikke helt lenger like mange lag med ull og fleeze på oss. Det er stup mørkt om natta. Så var det til de navnene som vi bruker på våre hjelpere, det er: "Fanny" - vindroret med rød fane og "Vinni" - produserer strøm.
Håper på sol i dag - det skulle være et høytrykk nord for Azorene som vi skulle få litt glede av. Kanskje vi kan sole oss...
/LM