Onsdag 11.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Wed 11 May 2011 12:01
 
Pos:33:24.931N 37:00.648W

Joda dette går rette veien selv om vi store deler av siste døgn har motorseilt. Det skal altså være lite vind frem til natt til fredag da skal vinden komme fra ØSØ... så vi har fått beskjed å komme oss så langt nordøst mot Azorene som mulig. Så blir det styrbord halser mot målet - en bidevindseilas og den håper vi blir så kort som mulig.
 
I går var det en flott solskinnsdag her utpå havet. Jeg hadde storrengjøring i Oda og bakte grovbrød. Det synes jeg ble en bra husmordag. Vi så ingen andre seilbåter eller andre båter i går. Men i en liten halvtime var det 3 delfiner som lekte seg rundt oss. To av de svømte ved baugen til Oda - morsomt å følge med på deres "dans" med Oda. Det er forøvrig lenge siden vi har sett noen dyr i havet.
 
Lars hadde en prat på formiddag med den norske båten Leahnis som ligger ca 10 nm nord for oss bare vi ligger litt lengre øst enn dem. Men de hadde fått beskjed av Mads å ha samme kurs som oss nå, så kanskje vi møtes før Azorene. Kursen vi har er 60 gr. - litt sør for direktelinjen. Ellers så har vi kontakt med Fanteliv hver dag på kortbølgeradioen. Fanteliv seiler sammen med Aries, Jazz og Jolly Sailor. De fire båtene lå i går litt lengre sør og vest for oss. Det er et høydepunkt når vi får de andre båtenes posisjoner og plotter det inn på det store kartet vårt.
 
I dag er det akkurat to uker siden vi startet fra St. Martin. Det skal vi feire med å steke den siste biffen til middag og kanskje blir en en happy hour med en cola før middag.
 
Ellers så hører fruen på Vamp.. he he.
 
Vi har fått fortalt av Hans Petter at Azorene skal være kjent for å ha god mat og vin, så vi hadde noe godt å se frem til. Azorene består av 9 øyer og vi skal nok få besøkt noen av de før vi seiler videre mot England. Kanskje får vi oss en fjelltur også. Vi trenger det etter vel to uker hvor den eneste aktiviteten er å gå ned og opp av cockpit, heise seil o.l. Man får ikke direkte pulsøkning av det eller stramme muskler. Så vi skal prøve å få tatt igjen litt av det når vi kommer frem.
 
Kan informere om at badetemperaturen her uti Atlanteren er for tiden 16 grader.. brrr. Kaldt. Så trodde jeg at jeg så fjell i morges- i grålysningen.. hm kan det tyde på at fruen ønsker seg mot land snart kanskje... he he.
 
Ellers så er alt bare harmoni og avslapping ombord i Oda. Alt ser ut til å fungere utmerket både med båt, utstyr og med folka.