Lørdag 11.desember

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sat 11 Dec 2010 14:31
 
Pos: 14:29.384N 53:45.097W
 
Lørdag og en ny dag på havet. I går (fredag) var det en utrolig flott dag med strålende sol og rolig fin vind... vi kosa oss alle sammen. Båt og kropp ble behørig vasket og jeg pynta til jul inni båten med tøy hjerter som var kjøpt på Bærums verk før vi reiste... det var altså for et år siden. Jeg tenkte at julepynt må jeg jo ha med det bør være av en slik sort at det ikke knuses - derfor tøyjulehjerter.. De er faktisk litt fine... Oda ble vasket innvendig med såpe og vann - god lukt i "stua". Gutta fikk både varm lunsj og middag.. det var godt. Pepperkakene som Britt hadde med seg kom også på bordet... du verden hvor gode de var..
 
Natta til denne lørdagen har værmessig vært meget aktiv.. det kan nok omtales som vår mest aktive squallsnatt.. og ikke minst nå på formiddagen. Squallsene har de ligget elelr kommet som perler på en snor.. En av squallesne definerte vi som "modersqualls" Lars mener at den måtte ha 45 kn vind .... jeg holdt Oda, Tor Einar skulle prøve å få sove og Lars hadde overblikket... det endte med at Tor Einar stod opp.. han lå til slutt opp hylla over senga.. der var det igrunnen ingen madrass eller behagelig å ligge.. Når den squallsen hadde nå fått gått sin vei laget vi oss kaffe og te + sjokolade... det mente vi alle tre at det trengte vi da.. hm hm deilig.
 
Ellers så har vi også siste døgn stilt klokka så nå er vår skipsklokke UTC minus 3 timer. Vi skal stille klokka en gang til det gjør vi med 60 breddegrad - da har vi tid lik med St. Lucia. Det er i grunnen greit å ha det i orden før vi ankommer havna.. da vet vi hva klokka er lokalt.
 
Ellers på havet ser vi ikke så mange båter fortsatt, vi har følge med Jazz som ligger litt foran oss. Vi hører andre båter på VHF men ser de ikke. Men om et døgn eller to kan det hende at vi ser flere pga da går de fleste skarpere inn mot målet. Målet nå er St. Lucia... he he.
Vi gleder oss og koser oss fortsatt ombord selv om det skal bli utrolig deilig å gå på et gulv som er stille eller spise middag uten å passe på alt av bestikk, glass og mat på bordet.
 
Når squallesene denne lørdagen hadde dratt sin vei ble det en fin dag på havet.Vi fikk bra vind, Lars fikk gårr sjekkerunden på dekk og jeg skal hvile meg før jeg skal på vakt igjen.