Madeira, Porto Santo

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Mon 6 Sep 2010 12:00
Pos:33:03.702N 16:18.935W

Himmelen denne siste natten var et helt fantastisk skue, stjerneklart ... du verden det er flott å sitte å se opp på den. Man blir takknemmelig for å få opplevd noe slikt,  filosofere over ting og tang... deilig tilværelse. Sval varm vind stryker langs kinnene og seilene blafrer litt i den stille nattbrisen. Dette døgnet har værmessig vært rolig. Vi valgte å seile i den rolige vinden for ikke å komme inn til ny havn midt på natta. Det er et godt prinsipp for oss så sant det ikke er for urolig vær, Men du verden så mørlt det er - med andre ord stup mørk. Skumringstimen er ikke helt slik vi er vant med hjemme. Men dette har sin egenart det også. Så det er viktig å ha nattsynet i orden for å klare å skimte noe kanskje...Havtemepraturen er på 27 grader Celsius - det er utrolig varmt.  

På morgensiden når lyset - ikke solen - hadde begynt så smått å komme og det var mulig å se utover horisonten. Der så jeg øya Porto Santo laangt der borte, det er et utrolig skue å se "nytt" land. Øya har noen fantastiske fjelltopper - den høyeste er på 517 meter og heter Pico do Facho - vi får se om vi kommer oss dit....Jeg gjorde meg mine tanker på de som seilte ut i fremmed farvann uten GPS og andre tekniske hjelpemiddel - for mange mange år siden - og mente at jorda var flat - også fant de nytt land... Det måtte jo bare være en fantastisk opplevelse. Men det er fortsatt et fantastisk skue å se landet komme fram i horisonten - får litt sommerfugler i magen. Hva møter oss der vi kommer... Vi er faktisk veldig heldig som får oppleve denne følelsen og opplevelsen. Vi gleder oss og i dag møter vi jo ikke hottentotter - som vil spise oss.... (smil).
 
 
Da Lars ble vekket kl. 0900 tok han sitt sedvanlige morgenbad, også så han også Porto Santo for første gang. Hvor min kjære roper ut: "land o'hoi".... himmel og hav du har sett FOR mange sjørøverfilmer... ja ja vi får jo ikke mer morsomt enn det vi gjør selv...
 
Vi startet motor og gikk rolig inn i havna, jeg fikk internett før vi kom inn - og ble så klart glad....
 
Deilig å komme til land - alt vel dette har vært gøy.