Lørdag 30.april

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sat 30 Apr 2011 12:01
Pos:24:02.292N 60:58.755W
 
Dagene ruller videre her utpå havet, vinden har løyet litt det samme har bølgehøyden, men vi seiler fortsatt bidevindseilas. Så alt er igrunnen på skrå her ombord. I går gikk dagen av seg selv, fint solskinn og varmt i været. Lars tok en kroppsvask bakpå badeplattformen - han hadde sikkerhetsele + line på - han syntes det var kaldt i vannet.... hm tenkte vi dette må vi sjekke. Temperaturen i havet har sunket litt fra 28 grader C - 25 grader C.... ja ja han mente at det kunne kjennes. Vi må nok regne med at det blir kaldere i vannet jo lengre nord vi kommer.
 
Ellers så sover vi på skift, men spiser middag sammen. Etter middag ble det tid for hørespillet vårt. Det er jo vår alles kjære Dicke Dick Dickens og hans sjarmerende Effi... Det er bare en strålende satirisk historie. Vi koser oss med dette hver eneste dag. Effi er jo full av beundring for denne mannen.. (smil)
 
Fiske har vi ikke prøvd på, det er mer enn nok mat i fryseren og kjøleskapet. Vi må spise litt mer av vårt matforråd før vi starter å fiske.

Ellers så har vi radiokontakt med en av de andre norske båtene som også er underveis mot Azorene. Det er jo greit å ha noen andre også å snakke med , det er sikkerhet i det.
 
Havet er for tiden i god lune så vinden og sjøen er ikke for krapp. Oda duver behagelig over havflaten. Vi ligger å ser på skyene som ser ut som bomullsdotter som svever langt opp på himmelen.
 
Alt er vel og vi skal kose oss denne lørdagen og helgen. Vi får se om vi kan få laget oss en lørdagsbiff i dag... eller kanskje vi må vente til i morgen.. det får vi se.