Mandag 6.desember

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Mon 6 Dec 2010 11:33
 
Pos:14:05.318N 39:54.396W
 
Jepp, da har noe som kan kalles passatvind begynt å komme selv om den ikke er helt stabil ennå.  I tillegg så kommer squalls (regnbyger med mye vind i seg).. og de er det mange av..
Oda seiler mot målet som er øya St. Lucia og det er utrolig deilig.
Så hva har vi gjort det siste døgnet utenom å vente på vinden jo vi har smakt på Baraqudaen... du verden. Fiskenefilletene var gråe som en sei i kjøttet når den var filletert men når de ble stekt ble fiskekjøttet hvitt - som en kveite. Den hadde samme konsistens som en kveite Raraquaen er en jager så den fisken var "fast i fisken". Det var et helt utrolig flott fiskekjøtt.. en deilig middag for oss utpå havet. Lars og Tor Einar spiste seg veldig god mette....
 
Vann og strøm er to komponenter som vi viste vi kom til å bli noe vi måtte refylles. For å få strøm starte vi motor, vi har noen strømspisere som f.eks autopiloten..... For å lage fersk vann bruker vi vår eminente watermaker.. den gjør jobben sin og vannet er faktisk helt Ok å drikke. For hva skulle vi ha gjort uten den - vi tre stykker ombord bruker 50 liter fersk vann i døgnet... det er kanskje mye eller.. Vi kan si det slik vi er veldig fornøyd med at watermakeren virker...en god investering kan vi si i etterkant. Den har vært til god hjelp og kommer til å være det.
 
I går var det andre søndag i advendt.. sjokoladejulekalenderen ble åpnet som seg hør og bør.. de sjokoladene inni den begynner å bli vel myke, så vi får se hvor lenge de er OK å spise dem i den varmen som er om dagen. Men julekalender er jo hyggelig å ha ombord - det er julepynten vi har...he he. Ser ikke helt for meg klitterramser, julenisser og juletre her nei....