Lørdag 7.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sat 7 May 2011 11:52
 
Pos:27:53.634N 46:11.159W
 
Ja da er det 10 dager til 17.mai og vi håper at den dagen kan feires på Horta. Det er flere seilbåter som er på vei fra Karibia til Azorene, noen skal til Norge andre skal til andre land i Europa. Det blir sikkert trivelig å feire 17.mai på Azorene.

Det siste døgnet vi har seilt med spride seil, vinden kommer så og si rett bakfra i perioder, det er helt OK. Til tider kan det være litt lite vind men det er prisen vi betaler for å være sør for lavtrykket. Vi fikk fortalt i går av en annen norskt båt som vi har kontakt med via kortbølgeradioen, at det var en norsk båt ved navn Caspara som ikke bruker Mads eller annen værtjenesten. De hadde gått langt nord og hadde i flere døgn nå hatt vind rett i mot med en vindstyrke på kuling, bølgehøyde på 4-5m og ikke nok med det så hadde akterstaget blitt ødelagt. Det kalles kjedelig. Så vi er fornøyde med å være sør for dette lavtrykket.
 
I går hadde vi en koselig dag, vi sov på skift og laget oss deilig fredagswraps... vi er ganske gode til å lage oss god mat når været tillater det. Men jeg har kommet til en ny erkjennelse i løpet av disse dagene vi har seilt. Jeg skulle hatt med meg håndarbeid av noe slag. Det blir litt ensformig å høre på lydbøker eller lese bøker så og si hele tiden. Kan bli litt lite variasjon. Hm det må jeg tenke litt på. Kanskje jeg finner noe på Azorene.
 
Ellers så er aktivitetsnivået heller labert, sittemusklene og liggemusklene har de aller beste vilkår. Det er igrunnen det vi gjør. Jeg prøvde meg på noen øvelser i går i cockpit men med ikke veldig godt resutlat.... Det skal bli godt å komme til land å få gått noen lange turer og joggeturer... Det er nesten som man får sittesår på rompa..
 
Ha en strålende dag alle sammen og vi tusler sakte men sikkert mot målet.. tror vi.