Føste døgn

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Mon 22 Nov 2010 11:36
Pos:26:31.400N 16:03.470W
 
Først av alt Takk til Las Palmas og Marinaen som har et apparat til en så stort arrangement...
Også var vi i gang og det var og er deilig. Etter tre uker med forberedelser og festivitas var det godt å kaste loss. Vi har ligget på en brygge som var international i høyeste grad, vi var den eneste norske båten. Der var båter fra Tsjekia, Sveits, Belgia, Fransk, Finsk  og flere Engelske båter... også oss... vi var den eneste Ovnien også på den brygga.
Marinaen var pyntet til fest, det var musikk i mange ulike former og ikke minst Don Pedro som sang til tider for full hals.. han kan faktisk synge OK. Det var utrolig å være en av deltager til en slik avreise. Alle båter som det lot seg gjøre tok en sving forbi Texaco stasjonen til Don Pedro for å si farvel og her ble man båtens nasjonalitet ropt opp.. morsomt. Veldig mange mennesker hadde tatt turen til havna denne dagen og sto langs moloen og vinket farvel. Vi var en av de siste båtene ut av havna og det var rart å se de mange bryggene som nå var tomme..... Men på vei ut møtte vi endel av seilbåtene som hadde ligget på svai på vei inn for å få bryggeplass... Det ble god plass i havna når alle ARC båtene tok avsted....
 
Vi var slik vi så det - den siste båten som passerte startstreken, Parasaileren var oppe før vi passerte, den ble heist opp raskt inni havnebassenget. Så passerte vi startstreken også kom en flyfisk flyvende forbi oss i stor fart. Den kom ikke på besøk på dekk,, men det får vi sikkert. Det tok ikke lang tid før vi begynte å passere andre seilbåter... morsomt.. Når kvelden kom på tok vi Parasaileren ned  og seilte med "hvite seil", dvs. storseil og Genoa på spribom. Det blir nok seilføringen vår om natta... Kanskje litt vel konservativt vil noen si men det trygt. Natta var stort sett stjerneklar med måneskinn, det gir en fantastisk lys om natta - litt trollsk ville man kanskje si...
 
Vaktsystem er nå igang og om et par døgn har vi alle kommet inni det. Dette første døgnet er vi alle tre litt spente og forventningsfulle. Nå er det bare å komme inni gode døgnrutiner for oss alle sammen med mat og nok hvile og søvn for oss alle sammen. Så håper vi på en god seilas helt til andre siden av den "store fjorden"...

Kursvalg... ja vi kommer nok de første døgenene og rette kurset mot Cap Verde øyene dvs en sørlig kurs for så å dreie vestover etterhvert... slik ser det ut værmessig til å bli den mest behagelige reisen.

Værvarsel, vi får dette fra ARC organisasjonen og Mailasail + litt service fra andre båter..
 
Takk igjen til dere alle sammen som har sendt oss en hilsen på en eller annen måte - det er veldig hyggelig og til dere som er spente på denne seilasen så kan vi berolige dere med at alt er i orden ombord som vi vet om. Vi har sjekket, sjekket og sjekket ... og bra er det.
Proviantering, her skal det være bra av ymse slag...
 
Alt vel ombord ....