Den Helder - Holland

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Mon 20 Jun 2011 16:46
Pos:52:58.728N 04:46.928E

Ja da ble planene endret gitt ikke noe nytt med det. Vi har hatt en flott seilas med både mye og lite vind og ikke minst en hel haug med båttrafikk av ymse slag, store båter som ligger for anker + noen vindmølle parker. Så langs den Nederlandske kysten må man følge med. Når vi dro fra Dover hadde Jolly Sailor og oss forskjellige plan på når vi skulle krysse separasjonslinjene så vi sa farvel på VHF når kvelden kom. Men tro det eller ei dukket de opp på vår styrbordside kl. 0600 (norsk tid) neste dag. Morsomt det. Ikke nok med det så hørte vi Jazz også. De lå litt foran oss men hadde samme mål som oss og Jolly Sailor. Det er kjekt å møtes igjen i Den Helder.
Klokka er stilt til norsk tid.
 
Takk til Hans i Chicago som sendte en hyggelig mail hvor det kom frem at Molde leder eliteserien.. hei.. Lars fant "plutselig" ut at han ikke var interessert i fotball!!! Hva nå det betyr. Jeg bare humra men man vet jo at en happy skipper er viktig for trivsel ombord så det var ikke tid og sted at jeg danset på bordet...(smil).
 
Takk til Norunn som anbefaler oss å ta en tur til øya Terschelling - hennes kjære Pabe kommer derfra. Vi får se på været ann - det vi vet nå er at det er meldt dårlig vær til og med onsdag, torsdag til fredag er det bra men så igjen dårlig vær til helga. Det går vist en hel haug med lavtrykk over dette området for tida.
Ellers så fikk skipperen nybakt brød når vi la fra kai i Dover - han gledet seg lenge til det. Sitter innimmelom og lurer på om jeg skal kjøpe en brødbakemaskin!!!!må tenke litt. Det virker praktisk men blir den brukt?
 
Alt er vel med oss ombord i Oda. Skipperen er i strålende humør for han har tolket vær og strøm helt utmerket så vi har vært heldige. Til lunsj i dag ble det servert pizza med masse "guddis" opp på. Rart det der med mat og magen til kjærsten...
Vi ble 3 norske båter i havna i dag, Jazz, Jolly Sailor og oss. Faktisk et flott landskap og vi er nå tilbake til fastlandet i Europa.. jippi