Mandag 29.november

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Mon 29 Nov 2010 09:16
Pos: 17:10.340N 27:18.283W
 
Ja hva har skjedd siden i går? først av alt så krysser vi sørover... og hvem hadde trodd at vi skulle krysse sørover... men slik er det. Men for begynne med hvordan dagen vår var. Først av alt var det første søndag i advemdt i går... så jeg bakte en fersk hvetekringle til gutta, med sukker, kanle og rosiner. Det ble veldig omfangsrik - med andre ord den tok all plass inni komfyren.. så da kan man tenke seg. Det var etter en oppskrift til Arne Brimi.. jeg serverte den med kaffe og melisglasur... dere kan tro det smakte for gutta. Tor Einar sier at han kommer til å blir feit som en sel før han kommer frem .... jeg tror ikke det.
 
Utpå dagen i går så økte vinden på. det ligger et lavtrykk vest for oss og det skaper mye og urolig sjø, vi hadde kontakt med noen norkse båter som var i nærheten av oss. To av dem slo og gikk sørøst over, rett og slett for å få det roligere værmessig. Men vi, Jazz og Avventura holdt vår kurs som var syd-vestover.... (he he)
Midt på natta i natt slo vi rett sør pga vinden hadde snudd. Dette værbilde er igrunnen ganske rart. Vi hadde kontakt med en engelsk Katamaran og han kunne fortelle at de var inni " en vaskemaskin" - med andre ord meget urolig sjø. Hvor langt sør må vi?? slik det ser ut nå er det helt til 15 breddegrad... Der skal det være en passatvind men den er svak. Vi håper å være i nærheten av den i løpet av tirsdag..Men i dag når vi en liten milepæl, vi runner 1000NM - det gjorde vi kl. 8.00 lokal tid. Vi har biff i fryseren som jeg hadde planlagt at vi skulle spise da... men da må sjøen bli litt mindre urolig før vi tar den frem. Nå homper vividere...  
 
Ellers så fikk gutta fisk i går, en Dorado, det var morsomt. Den ligger nå i kjøleboksen ferdig filletert til vi skal steike den. I går var det vel urolig sjø slik at vi laget oss en god omelett ... Fisken får vi spise i dag. I løpet av søndagskveld og natt til i dag (mandag) har vi også hatt besøk av utallige flyvefisker. De ser ikke større ut enn en litt stor sardin men den har da vinger. En snodig skapning. Har tatt bilde av den men vi kan ikke laste det opp før vi kommer til St. Lucia.
 
Alt vel ombord