Fredag 27.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Fri 27 May 2011 10:01
Pos. 42:08.225N 27:41.700W

I natt endret vinden seg - altså ingen vind - slik at vi nå går for motor mot målet som er Falmouth. Hm men det skal komme vind fredag utpå dagen og da fra NV/VNV - jippi. Håper da å blåse til England! Vi får se. Vi er i alle fall veldig happy med å ha startet på denne etappen mot England. Kjente på en at tiden var inne forå kaste loss og reise videre. 
 
Dagen i går var en rolig og deilig dag på havet, vi leste, spiste og sov. Utpå dagen laget jeg hjemmelaget pizza og da jublet Lars. Det er alltid hyggelig å lage mat til Lars for han liker alt, det er bare et under. Etter middagen hørte vi på kåseri av Øyvind Thorsen.
Så gikk fruen og la seg før vakta. Ellers hadde Lars sin faste rundtur på dekk for å sjekke at alt er slik det skal være, og fast radiotid med Fanteliv på SSB radioen. Den radioen har vært og er en god trygghet for oss. Det er alltid hyggelig å høre en annen stemme innimellom. Freddy på Leahnis fikk Lars kontakt med over VHF ut på kvelden. Gutta i båten Athena var ikke å få kontakt med på VHF- de er nok for langt unna.
Det var siste døgns raskt oppsummert.
 
I dag som det er fredag lurer jeg på vi må ha noe deilig til middag - skal tenke på det litt til. Må jo også få sove litt... he he. Vi sover begge 2 veldig godt ombord når alt er rolig - det er deilig. I natt var det stjerneklart og måneskinn. En båt passerte oss i motsatt retning på morgensiden et godt stykke unna. Men vi skjønner at vi begynner å bevege oss i retning der det blir viktig å holde utkikk ofte. Til frokost laget jeg eggerøre som smakte godt sammen med røykalaks. "Uten mat og drikke duger helten ikke" - et godt ordtak.
 
Luft temperatur, nå er det kaldere enn i Karibia har vi konstantert. Enkelt og greit. Men vi er for tiden inni et høytrykk så vi har sol og den varmer når vi sitter godt plassert inn under cockpit med sprayhoden som beskyttelse for vind. Det kan faktisk oppleves varmt. I natt var det rått i lufta så da satte jeg på den lille varmovnen for å få en liten lunk inni båten. Dieselvarmeren bruker vi ikke nå - vi bruker diesel til å komme oss frem med. Det er jo litt rart å tenke på at dette er vår lengste etappe på lang tid fremover. Før tenkte vi på en Skagentur som tar omtrent et døgn, det var lenge på havet det. Men nå når vi er på havet både 1,2 og 3 uker, da blir døgnet til Skagen ikke like skremmende. Men vær og vind skal man jo følge med på uansett hvor kort turen er på havet.
 
Ellers tusen takk for mange hyggelig mail fra venner og bekjente, ikke minst Marie som snart nå teller uker før vi kommer hjem til Oslo. He he.
Oda fungere som hun skal, ikke noe å si på det. Jeg kan jo bare si med min begrensete erfaring når det gjelder ulike båttyper og div. men at en OVNI er en god langturbåt. er vel det ingen tvil om, så Hans Lange nå har du hørt det også.