Fredag 10.desember

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Fri 10 Dec 2010 11:52
 
Pos: 14:20.371N 51:12.194W
 
Syvmilssteg - det er den opplevelsen vi har for tiden når det gjelder å forflytte oss. Det går noe så veldig unna, de to første ukene hadde ikke passatvinden "satt seg", men nå er den her og du verden for en forskjell. Det gir jo et håp for at vi kommer til St.Lucia før julaften... "smil"

Ja nå lir det mot jul og vi vet at det er kaldt der i nord, men å savne vinteren gjør ingen av oss.. underlig det der, kanskje skiturene da...Å legge avgårde en vinterklar og kald tidlig morgen helt innerst i Maridalen med Kikutstua som mål er en flott skitur og som oftest lite folk i løype om morgenen - det kan anbefales.
 
I går feiret vi Lars som seg hør og bør. Vi både spiste godt og hadde det hyggelig sammen. Seilasen i går var helt eventyrlig, vi hadde gjevn flott og god vind på ca 17 kn og ikke for krappe bølger - du kan si det slik det kosta på seg mot vest. Det er jo utrolig hyggelig.  Lars går sin kontrollrunde hver morgen på dekk - den siste uken har han plukket flyvefisk som har kommet på dekk i løpet av natta, faktsi kopptil flere. Disse skapningene er spesielle - de er harde i kroppen og lukter gammel fisk med en gang du kommer i nærheten av de. Men at de er redd for noe når de hopper rundt omkring er nok sansynlig.
I går mottok bursdagsgutten ombord mange koselige mailer både fra fjern og nær og det er kjekt. Fra en seilbåt som vi har seilt sammen med en stund som heter Jazz, kalte oss opp på morgenen på VHF en og sang bursdagssangen for Lars. Det var veldig morsomt og faktisk litt rørende. Litt senere å dagen sang crewet + Petit (som er en hannkatt) ombord i Jageren bursdagshilsen også. De gjorde det via kortbølgeradioen og som om ikke det skulle være nok så hadde Gjermund tidligere på dagen sendt mail med et flott dikt til Lars, her er diktet:
                DANS KVAR EIN DANS MEDAN TONANE STRAUME
                DRIKK UTAN STANS DET E NO LIVET FLAUME
                GÅ IKJE RUNDT MED TANKAR DU VRENJE
                ME SKA LØVÅ SÅ KORT OF VØRÅ DAU SÅ UENDELEG
                LENGE....
Moralen kan være at livet er for kort til ikke å få opplevd og gjort noen av sine drømmer. Det er viktig for en selv. Vi tre ombord i Oda har nå snart vært 3 uker på havet og dagene går unna tro det eller ei.Hva har vi gjort denne stunda ombord? Jo vi har gjort stort sett det alle gjør hver dag. Personlig hygiene er vitkig - vask av stomp og kropp foregår på badeplattformen, leser bøker, lager mat og slapper av. Snakker om vær og vind og ellers så gir Oda oss beskjed va vi må passe på.
Det skal bli både rart og deilig å gå på landjorda igjen...tenk det er ikke noe vi skla gå på som ikke skal røre på seg..For tiden rører alt på seg ombord...Som dere ser på oversikten hjemme så seiler vi mot målet og det går unna ... det synes ihvertfall vi.....
 
Fredagen rant opp med en ny dag med strående sol.. det var meldt en dag med mye skyer men skyene har vi ikke ennå sett. Fruen vasker båt og gutta skal seile Paraseiler.. vi gleder oss. I natt hadde vi en voksen squall som hadde vindstyrke over 30 kn.. det er mye...