Tirsdag 31.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Tue 31 May 2011 16:20
 
Pos:47:22.451N 15:12.063W
Dagen i går ble en flott seildag, vi hadde sløreseilas hele dagen, farten var mellom 6-7 kn men i noen perioder var vi over 7 kn.. jippi
Det synes vi er bra. Vi sov på skift og Lars laget en deilig gryterett til middag. På slutten av dagen eller tidlig ettermiddag hørte vi på han Oluf fra Rallkatlia.. himmel og hav den figuren er jo helt utrolig.
 
Natta har vært behagelig, vi har sovet godt begge to på hver vår frivakt. Det var deilig etter de to døgene som var litt hurramegrundt her ombord. Vi ser fortsatt ingen andre båter, hverken seilbåter eller annen skipstrafikk det siste døgnet. Er utpå her alene. (smil) I går fant vi ut at dette blir vår siste laaaannnngeeee seilas på veldig lenge. Altså en seilas på havet mer enn to - tre døgn. Det lengste vi har seilt i strekk var 23 døgn til Karibia fra Las Palmas sammen med Tor Einar. Fra Karibia og hjem har vi seilt alene og det har fungert veldig bra. Men vi er enige om at det er mer behagelig å være 3 voksne ombord som kan dele på alle vaktene. Så rart med det.
 
Jeg satte brødeig her i morges og nå står brødet i ovnen, Lars voknet til fersk bakelukt i Oda.. Det må jo bare være lykke eller!!!!
For min del er det lite som kan nesten måle seg med ferskt brød her utpå det store havet. Mange av dere som leser våre blogger kan kanskje tro at vi bare spiser - ja vi gjør det til tider. Det er helt korrekt. Skulle bare hatt brunost nå til det ferske brødet - det hadde bare vært fullkommet. Lurer på om brunost er et særnorsk fenomen??
 
Vi har ikke hatt ut fiskesnøret på denne overfarten. For det første har vi mer enn nok mat i fryseren også må vi spise opp litt av den tørrmaten vi har kjøpt. Den som kunne og skulle komme godt med. Men vi har faktisk klart oss med ferskmat pga vår fryser. He he.
 
Vi er spent på hvordan været fremover skal utvikle seg. Mads har gitt oss beskjed at det skal komme NØ vind fra torsdag. Vi får nok beskjed i dag om det kommer torsdagsmorgen eller kveld. Det vil ha en betydning for oss. Så skipperen besluttet her i går at vi bør komme oss så langt som mulig mot målet før den NØ kommer sigende. Det var crewet enig med skipperen om. Det er ikke snakk om noe mytteri her ombord nei. Vi er enig igrunnen om et meste vi to. Det er behagelig.
 
Larsern stod opp nå på morgesiden og han mente at det var kaldt her oppi Nord... men det er jo vant med. Klar og kald luft har det vært i hele natt, igrunnen deilig.

Så denne dagen skal vi seile det vi klarer før NØ kommer på "besøk" torsdag. I dag er det Parasailor vær .... den skal til pers nå fra morgenen av. Så håper vi på litt mer sprut i frasparka....I skrivende stund er det nå 474 nm til Falmouth (lokal tid 10.00)

Alt er bra med kjærestan ......
 
PS Denne morgenen hadde jeg gjort en feil med posisjonen vår - men her kommer den.. beklager