Torsdag 24.november

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Thu 25 Nov 2010 08:38
Pos: 21:19.798N 20:17.437W
 
Du verden som tida flyr... onsdagen var en rolig dag vindmessig så vi gikk for motor litt av dagen ellers så badet vi litt også når det var vindstille, Det var igrunnen greit at vi badet før jeg fikk hørt på VHF og kanalen som alle ARC båtene kommuniserer på. Der fikk jeg altså høre at noen hadde hatt hval helt opptil sin båt og en hadde hatt en hammerhai .... herregud. Jeg vet ikke helt om jeg skal bade så mye mer jeg... tror det blir bøtte med saltvann bakpå badeplattformen fra nå av. Det hadde på ingen måte vært noe stas med en hval eller en hammerhai som svømte rundt meg mens jeg badet bak Oda. Vi hadde badetauet ute men allikavel. De er jo vel store også.. har jo ikke rukket å fått hilst noe særlig heller og det er jo ikke sikkert at det hadde gått så bra....
Så til fisking, vi er jo i et område hvor det skal være mulig å få fisk, vi har hørt på VHF at noen ARC båter har fått fisk. Så når vi har spist litt av frysevarene våre som må spises først, da skal vi også prøve fiskelykken. Så da får vi se hva vi får på kroken eller ikke..
 
På onsdag hadde Tor Einar sin "motherwatch" så han disket opp med de deiligste retter både til lunsj og middag. Nå er han kjent i "byssa" og hva den inneholder av ting og tang.. Flott jobba og morsomt at matlaging går på rundgang mellom oss tre.
 
Hva gjør vi ombord utenom å holde utkikk og seile eller at Rudolf gjør jobben... for tiden har vi faktisk litt motvind selv om det er utrolig lite.. 2-5knop...jo vi snakker sammen, soler, leser bok eller bare slapper av på dekk. Lars går sine sjekkerunder for å se til at alt er bra av diverse saker. Det er viktig for slitasjen er stor når vi er under fart over så lang tid.