Søndag 28 november + 1. søndag i advendt

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sun 28 Nov 2010 09:52
 
Pos:17:56.885N 25:49.220W
 
Ja så har vi i dag(søndag) vært akkurat en uke i havet.... og vi har det bra alle sammen. Vaktplanen vår fungere bra for oss alle tre og ikke minst at vi får sove en hel natt hver tredje natt hvis alt er rolig og fredelig. Vi gleder oss til den natta alle tre.
 
Hva har skjedd det siste døgnet!  I går morges fikk vi en ganske stor Dorado på kroken.( jeg sov så jeg fikk det fortalt) hvor stor den fisken var er litt usikkert for Tor Einar og Lars hadde litt ulik beskrivelse på størrelse men jeg tenker den var stor nok... De to hadde klart å få fisken opp på badeplattformen og kakka den i hodet fått den av kroken og fisken så død ut "som en død sild". Men så kom siste krampetrekningen og fisken skle over bord.. Den er nå mat for annen fisk. Vi fikk en til men den var så liten at han ble sluppet ut igjen for å vokse litt til. Ellers så har dagen gått til i stor grad å finne ut hvilken kurs vi skal ligge på for å treffe passatvinden. Vi har hatt kontakt med andre norske og engelske båter både på mail, VHF og SSB radioen, svaret er å komme så raskt sørover som mulig. Faktisk helt ned mot 15. breddegrad også sette kursen rett vestover. Vinden tok seg opp etterhvert utover dagen slik at vi seilte mye av dagen og hele natta. Men for oss er det deilig å vite at vi har stor dielsetank men den er ikke stor nok til å gå for motor helt til St. Lucia.
 
Utpå dagen så vi en haifinne svømme rundt Oda.. så lysten på å bade her utpå havet forsvant som dugg for solen. Fra nå av blir kropp og stomp vasket med bøtter med saltvann på badeplattformen - for hygienestandarden må holdes vedlike mon tro. Det er igrunnen greit. Så tar vi en ferskvanndusk etterpå.
 
Watermaker, den går gjevnt og trutt og gjør jobben sin eksemplarisk, den ahr vi stor glede av. Vi har kjøpt vann i flakser men ikke i d mengdene som vi måtte ha gjort hvis vi ikke hadde hatt watermakeren... så den er til stor glede og nytte.