Tredje døgn over Nordsjøen - ved Inverness

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Wed 7 Jul 2010 13:55
Pos:57:34.960 4:06.193E
Onsdag 7.juli - natt til denne dagen hadde vi i starten en god seilas med vinden med oss selv om den var ganske kraftig. Men når jeg kom på vakt kl. 24.00 blåste det sterk kuling med 35 knop... herregud så det føyk. Det roa seg etter et par timer. Jeg gikk til sengs kl. 3.00 og Dag tok over. Han hadde ikke mer kommet på vakt før det blåste opp igjen. Det gikk bra - 3 rev i storseiles og kuttersailet oppe. Da Lars gikk på vakt kl. 0600 tok de ned kutterseilet pga det var urolig sjø og den hadde ikke noe hensikt. Etter hvert gikk storseilet også ned. I bukta inn mot Inverness som er altså 70 NM fra Rattray Head til Inverness og navnet på bukta er Moray Firth, her kom vinden rett imot. Det ble motorkjøring inn mot Inverness. Med vindstyrken mellom 30 - opp mot 40 knop. Til tider så flytta Oda seg lite for proppelen fikk problemer, men Lars stod til rors og jobba jevnt i den veldig urolige sjøen. Heldigvis er S/Y Oda en stabil og trygg båt. Lars kan båten veldig godt, han mesterer igrunnen det meste. Det er veldig trygt og bra. Jeg laget pølseomelett til frokost - godt med litt sikringskost for oss alle tre. Siste stykke inn mot havna var det mye vind som tidligere skrevet med den kom det også mye urolig sjø... himmel og hav.
Da vi gikk de nsydlige kanalen inn mot Inverness blåste det vel 40 knop - det er mye vind. Vi la oss for anker rett i en bukta - på andre siden av bukta ligger Fort Georg. Det må blåse mindre før vi går videre innover pga vi kan fort blåse inn i en eller annen sanddyne.
Så vi kan komme inn til Inverness i kveld eller i morgen tidlig. Alt er vel ombord, gutta fikk servert varm lunsj i dag. Det smakte godt.
En god dag på sjøen
 
Hilsen oss i S/Y Oda