Gran Canaria, Playa de Ias Meloneras

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Fri 1 Oct 2010 07:04
Pos: 27:44.750N 15:37.077W
 
Vi har ankret opp ved en sandstrand som er beskyttet mot øst av Punta de Maspalomas. Vi kom inn hit sendt torsdag 30.september etter at det var blitt mørkt. Det var spennende å komme langs sørøstkysten av denne øya og se de store kjente sanddynene ved Maspalomas. 
 
Dagens seiletappe var fra sydspissen av Fuerteventura og kom på over 60 NM.
 
Vi kastet loss og var på farta på morgenen. Lars monterte kutterstag og kutterseil etter vår erfaring fra dagen før. Det viste seg å være veldig lurt. Det stod i pilotboken når det var "white horses" på bølgene var det lurt å reve og to rev i storseilet.Men denne dagen var ikke bare hvite hester - de stod på bakbena og vrinsket. Himmel og hav til tider kikket jeg ned i noe som var .... ja hvor mange meter aner jeg ikke men langt ned mellom to bølger. Bøgene var både krappe og høye til tider... det var på ingen måte hele tiden men det var helt tilstrekkelig til at jeg ble sjøsyk... Den sjøsyken er jo i og for seg OK - en dags slankekur.... vann er OK men. Jeg holder vakt slik at Lars får seg en lur og slapper av men så må jeg hvile. Jeg kaster ikke opp ... det er bare en kvalmekul i magen og det er over når farvannet er smult igjen. Jeg har på en måte en slags sameksistens med denne sjøsyken over tid kan det sies...
Så fikk Lars den store gleden av å rope "land o'hoi" da han først så Gran Canaria .. morsomt. Det er spesielt å seile nærmere og nærmere fremmed land. Landskapet tar mer og mer form etterhver som vi nærmer oss og formasjonene kommer tydeligere frem. Det er en langsom reise og seile og ikke minst nærme seg ukjent farvann. En spennende og rolig måte og møte en nytt land på. Bare en assosiasjon til vår raske reisemåter og reseialternativene vi har i dag hvor vi flytter oss fra A til B raskt og ikke minst vi skal på mange måter oppleve mest mulig på kortest mulig tid.... Det er ikke så rart at mange har det travelt...
 
Så tilbake til oss ombord i Oda. Nå skal vi ligge for anker i noen dager for etter Ugribfilene skal vinden være borte i noen dager... dvs litt vind....Lars skal fjerne groe rundt Oda og jeg skal skrive et Essay... noe jeg aldri har gjort før.  
 
Alt vel med kjærestan som har kommet til Gran Canaria, vi gleder oss til å se nærmere på sydvest kysten av denne øya. Om vel en mnd er vi på nordsiden av øya, Las Palmas..