Frisk seilas langs østkysten av Fuerteventura, 29.sept.

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Thu 30 Sep 2010 20:13
Pos: 28:02.816N 14:21.080W
 
Ja etter en uke i havn i Rubicon Marina var deilig og dagene har gått med til diverse forberedelser og administrasjon av div. men nå var det på tide å komme seg videre. Vi kjente det begge to at nå var det lenge nok.....
 
Vi kom i gang i riktig tid om morgenen dvs kl. 0730. Forberedelser av oss selv og Oda må til, mye hadde vi gjort dagen i forveien. Men siste Ugribfil opplastet og div...
Deilig å komme ut men litt uvant... hvordan var nå det med de sjøbeina... herregud så fort man glemmer.
Hele dagen har det blåst mellom 23 - 33 knop vind men vi har seilt på lens dvs vinden kommer rett bak oss. Det har til tider svært høye bølger som både bryter men også gir fart... Morsomt. Men det har også vært en hompete seilas...To rev i begge seil måtte til..
Flyvefisken fløy rundt oss til tider... morsomt
Lars oppdaget er rustent oljefat liggende i sjøen, vi traff det heldgivis ikke.... heldigvis har vi en båt som tåler en støyt.
Vi gikk inn til de ankringstedene som var merket på kartet langs hele sydspissen men det var alt for mye svell så det ble til at vi gikk videre helt til sydspissen til Morro Jable. Her kastet vi kroken og tok natt men det hompet ganske mye gjennom hele natta.
 
Ellers har har kjærestan det helt supert selv om jeg i dag har hatt besøk av sjøsyken...