La Coruna - Spania

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Wed 4 Aug 2010 10:42
Pos:43:22.003N 08:23.088W

Ja da er vi kommet til Spania. Nå er lufta varmere og det er deilig å kjenne at det er en vamr vind som stryker våre kinn.... poetisk...
Etter disse døgnene i havet er det godt å se land. Men vi har hatt det veldig bra underveis. I går formiddag - altså 3.august - oppdaget Lars at vi hadde noe hengende etter Oda!!! Frem med båtshaken og se var det var. Det viste seg at det var deler av et garn.....fiskegarn altså. Lars prøvde å få det løst men det gikk ikke bare med båtshaken - Lars foreslo at jeg skulle ta roret opp... som sagt så gjort. Roret ble pumpet opp samtidig som Lars dyttet på ganet - så slapp det. Det var i grunnen greit.... Det er nok endel ting og tang som forsvinner over båtripa til noen fiskere. Det er ikke alle som tenker like mye på miljøet. JEg har observert plastflasker og plastposer o.l. som ikke brytes opp, men blir liggende å skvulpe.
 
Ca. 10 NM før La Coruna fikk vi ganske tett tåke. Da var vi begge på vakt, rett og slett for fire øyner ser bedre enn to...
S/Y Oda