Lørdag 28.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sat 28 May 2011 07:07
 
Pos:
 
Hva bringer oss fremover mot målet???
Det er vinden - men vi har både motorseilt og seilt det siste døgnet. Vinden kommer og går litt -. er litt ugjevn. Nå for tiden motorseiler vi med ca 5,5 kn og har et wp så og si rett mot målet. Vi har BB halser med både storseil og genoa oppe for fullt. Får litt hjelp av seilene når vinden er så variabel som den er.

Jepp lørdag, laugardag - ja den personlig hygiene er det ikke noe å klage over. Vi gjør vårt morgentoalett på badeplattformen, bare nå bruker vi varmt vann i dusjen og det er ikke noe bøtte med saltvann over hodet lengre. Sjekket badetemperaturen i går og den er på hele 10 grader +. Vi hopper over badingen med bruk saltvannsbøtte.
 
I går var det fredag - en fin og rolig dag på havet.Til middag laget vi taco og det gjorde faktisk gutta i Leanhis også. Rart det der med taco - det smaker godt. Ellers så gikk timene slik de bruker å gjøre. Vi sysler med litt småtterier som fylle på med litt diesel fra to av de tre kannene vi har. Lars gjør sin sjekke runde på dekk til faste tider og jeg styrer med mer huslige sysler som å lage mat til oss. Det er i grunnen en gei fordeling. I går hjalp larsern meg med å lage taco. Koselig det å lage mat sammen ombord. Ellers så har vi hatt en liten feiring i går - vi har under 1000 nm til Falmouth - jippi. Rart det der igrunnen for viktig slike små milepærler er her utpå havet. Og ikke minst neste uke er det juni. For vel et halvt år siden gjorde vi oss noen tanker når vi tenkte oss å være i syd England - jo mente vi i begynnelsen av juni. Så er vi her nå og kommer inn til havn i begynnelsen av juni. Det er ikke værst.
 
Vi har fortsatt sol og fint vær rundt oss om dagene, natta er kaldere og fuktigere. Merkes at vi beveger sakte men sikkert nordover.