1.døgn

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Thu 28 Apr 2011 11:53
 
Pos:19:47.662N 62:59.569W
 
Ja da er vi i gang på vei mot Azorene. En spennende seilas på mange måter men også er det spennende pga det er første gang Lars og jeg seiler så langt alene. Men vi renger med at det skal gå greit. Vi har hatt fokus på mat, drikke, søvn og hvile. Så det er nok det som blir det aller aller viktigste for oss to i denne tiden.

Etter at vi hadde spist en veldig god frokost med egg og bacon i går kom Stian fra Sara innom for å ta farvel, hyggelig det. Vi hadde litt mailkontakt med Mads før vi kastet loss og tok avsted. Det var et par ting vi måtte ha avklart. Men da vi startet var det med Kutter seil og 2.rev i storseilet. Det blåste mellom 18 - 28 knop fra øst og det skulle det gjøre. Sjøen og bølgene var omkring 3 m høye.. men Oda er jo en båt som er bygd for slikt "føre". Vi var veldig spente begge to og lurte veldig på hva som kom til å møte oss da vi kom rundt øya Anguilla. Det var som forventet - litt lengre bølger og vind som lå på omkring 22 - 25 knop fra øst. Vindroret var montert og Fanny har gjort og gjør jobben sin utmerket. Det er hærlig å ha en slik innretning som styrer Oda uten å bruke strøm, så kan vi jo bruke litt av den strømmen til fryseren.. he he. Det blåser jo rikelig så vi har nok av strøm å ta av.
 
Til lunsj - eller litt sen lunsj eller tidlig middag laget jeg kyllingwok men masse ferske grønnsaker. Ingen av oss var spesielt sulten, jeg var kvalm og lars var spent.. så det ble litt rester til i dag. Men det gjør jo ingenting.
 
Ellers så høre vi på hørespill, Dickie Dick Dickens, den farligste mann i Chigagos underverden. Dette er nostalgi og veldig morsomt. Så ja hva kan man ellers si . Det er vår store fellesaktivitet for tiden. Vi hører på dette en gang pr .dag og er vår hyggestund for oss utenom måltidene da.