Torsdag 2.juni

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Thu 2 Jun 2011 10:00
 
Pos:49:23.119N 09:10.092W
 
Torsdag.. hm en like god dag som alle andre dager. Her utpå havet har vi ikke mye følelse av om det er en helligdag eller hverdag eller for den sak skyld hvilken dag er det i dag!! Men for vår egen del synes vi det er kjekt å ha noenlunde greie på det. Så vi har vår kalender...

Gårsdagen utpå ettermiddagen måtte vi ta ned vår kjære Parasailer som har gitt oss meget god fart i nesten 2 døgn - det var en tilfredstillelse. Når Paraseileren var demontert og pakket ble motor startet - også kalt Rudolf (etter oppfinneren av dieselmotoren Rudolf Diesel) eller jerngenoa) - med andre ord kjært barn har mange navn. Vi har nå en god marsfart på omkring 6 kn. og håper å komme så langt som mulig før kraftig NØ kommer rett i mot i kveld. Så vi krysser alle fingre og tær for det. Vi har begynt å fått østavind men den er foreløpig av det rolige slaget - omkring 3-4kn. Men den øker nok på sakte men sikkert utover dagen. Der er yr i lufta og litt hustri ute i dag.
 
Ellers dagen i går gikk med til å bake to nye grovbrød også lagde vi oss en deilig pastarett til middag og siste eple ble oppskjært og spist til dessert. Vi hoppa over kremen til det eple... hm.
 
Nå skjønner vi at vi har nærmet oss land, vi har sett flere båter både med det blåtte øya og på radaren - snart i innseilingen til den Engelske kanal. Der er det jo ganske mye trafikk - så vi må være på vakt og følge godt med de neste 24 timene.
 
I dag til morgenen vasket jeg dørken i Oda - det trengtes. Litt støv samler jo seg også ombord selv om vi er for det meste uti cockpit. Deilig når det blir rent omkring en.
 
I går ettermiddag hadde vi noen hvaler som lekte rundt oss. Jeg fikk tatt noen bilder av de men de er for store til å legge ut over satellitt tlf. vi gjør det nå vi kommer frem. Navnet på disse hvalene er Pilot hvaler og de var ganske nære Oda
 
Nå er det ikke lenge til vi ankommer Jolly Old England.. vi gleder oss. Det er faktisk bare 167 nm til vi er i Falmouth.
 
Må også si takk til Hans Petter som bor i Chigaco, han sender oss oppdateringen på eliteserien og da spesielt Molde og Rosenborg, Molde ligger foran Rosenborg på tabellen ... YEAH... Det er jo litt morsomt synes jeg med Molde pga nå er Ole Gunnar Solskjær trener for laget. Det er ikke veldig mange år! siden han selv var spiller der.