Søndag 1.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sun 1 May 2011 12:01
 
Pos:26:08.842N 59:43.611W
 
Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn..... osv osv.
 
Ja mai måned er en fantastisk måned, skogen blir på en måte ny med hvitveis, blåveis og ikke minst liljekonvall...En flott tid.
 
Her ombord er alt ved det gamle, leser bøker, lytter på lydbøker og ikke minst hører på hørespillet om Dicke Dick Dickens + holder utkikk. ISiste døgn passert vi 500 NM (Nautiske mil) så i dag skal vi spise en biffmiddag. Vi tenkte at vi må feire det litt. Kanksje lager jeg noe godt til dessert... vi får se hvor mye på skrå vi går. Når Lars stod opp etter sin hvil fikk han fersk grov brød til frokost.. det liker han veldig godt.
Nå har vi litt over 1700 NM før vi ankommer øya Faial og byen Horta på Azorene. Det er den havna som er best tilrettelagt for seilere på Azorene.. står slik i en bok så vi får se når vi kommer dit etterhvert. Det skal nå bli kjekt å oppleve den øyagruppen også. Azorene består av hele 9 øyer..
 
I går kveld fikk vi besøk ombord av en flyvefisk, vi mente at den hadde det bedre i havet så vips så kom den seg tilbake dit med litt hjelp fra Lars. De er noen pussige skapninger de flyvefiskene. Fisk med vinger og de hopper/flyr faktisk et godt stykke... hm hm
 
Alt vel ombord og vi koser oss, det er fortsatt sol og varmt om dagen selv om natta har det blitt litt kjøligere og mer fuktighet i lufta.
 
Ha en strålende 1.mai alle sammen.