Lørdag 27.november

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sat 27 Nov 2010 08:33
 
Pos:19:06.864N 23:51.611W
 
I går kveld (fredagskveld) spiste vi Taco, smakte på litt rødvin (2 ml på hver) og hørte på musikk, altså en riktig hyggelig fredagskveld med bare kos. Vi kunne feire at vi hadde seilt mer enn 500 NM fra starten i Las Palmas men det kan diskuteres om vi har seilt hele denne distansen pga vi har gått for motor litt av denne tiden.
Vi "tusler" videre sør-vestover mot vårt endelige mål som er St. Lucia... som vi håper å nå før julaften..Det er utrolig lite vind for tiden, vi fikk litt vind i fredagsettermiddag og kveld men natt til lørdag har vært vindstille. Motorkjøring i saakte fart mao.
Jeg har bakt 2 grove brød og det var kjærkommet for oss alle sammen, brunosten får ben å gå på Britt. Brøda var etter oppskrift fra Arne Brimi med mye godt grovt mel i... deilig. Alle husker vel varmt brød med brunost.. det er deilig. Man får nesten vann i munnen  bare ved tanken....
 
Lars hadde "motherwatch" i fredagen så han tok fredagsvasken ombord.. det ble reint og fint med nesten grønnsåpe lukt i Oda... Vi må holde standarden oppe - god hygiene gir trivsel for oss alle sammen. Morgentoalett gjøres bakpå badeplattformen med "bøttedusj" fra Atlanterhavet, vannet har en temperatur på 25 grader så det er varmt og deilig i havet. Vi har slutta å bade i havet når vi fikk høre at det svømmer Hammerhai rundt oss her ute.... har på ingen måte lyst til å får nærmere bekjennskap med en slik rugg..De ser vel i grunnen ikke helt innbydene ut for nærmere konversasjon tror jeg.... tenker de skal få være i fred jeg...
 
Så hva driver vi med, først og fremst ombord, det som opptar oss mest er seilføring og posisjon som vi diskuterer. Det er i grunnen ikke så enkelt. Men vi har nå bestemt oss for å gå sørvestover også vi dreier mer vest det siste døgnet - altså søndag. Vi hører på VHF at mange båter sliter med så lite vind, noen tenker faktisk på å gå innom Cap Verde for å fylle diesel.. Men vi har sett på værmeldingene de siste dagene og fra tirsdag skal det komme mer vind... trur eg..

Til søndag er det 1.søndag i advendt - da må jeg jo finne på noe... kreativitet må til da. Til uka skal vi begynne å åpne vår felles julekalender.. det er jo litt morsomt. Skal ikke pynte så veldig mye til jul ombord men en julekalender er jo ikke å forkaste.