Lørdag 14.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sat 14 May 2011 10:01
Pos:38:23.079N 31:38.570W
 
Hm hm når ankommer vi Horta?? ja det er det store spørsmålet kan man si. I skrivende stund vet vi faktisk ikke det selv. Det blåser kraftig vind fra ØNØ og det holder oss fra muligheten til å gå rett øst. Vi klarer så vidt å holde kurs på¨25 grader mot øst. Så for tiden går vi mer N enn Ø. Vi er nå på vei mot en annen øya med navn Flores. Men på den øya er det ingen havn. Hm. Det dunker og slår i båten når vinden øker. Kan nok ikke si dette er behagelig. Vi har motorseilt en periode for å se om det kan bidra til at vi klarer å holde mer høyde men det er så lite at det monner ikke.
 
I går ettermiddag for en periode på 2-3 timerroet vinden seg litt ned til ca 11 kn da klarte vi å holde mer østlig kurs. Men i natt har det blåst oppi 21kn vind - det lar seg bare ikke gjøre å gå høyere på kurs enn 25 gr. Oda har jo ikke sin sterke side på kryss. Men hun er så god på alle andre områder så summen er positiv uansett.
 
Ja ja ellers så har vi fortsatt fersk mat ombord. I går laget vi oss deilig pastarett - det smakte upåklagelig. Selv om dette er litt kjedelig så har vi evne til å kose oss. Vi er jo heldig som kan gjøre dette selv om det nå for oss begge to begynner å bli litt langdrygt. Men vi klarer oss nok. Kveldsunderholdninger en fortsatt kåseri av Øyvind Thorsen - det er hyggelig.
 
I går snakket vi med Fanteliv - de seilser sammen med 3 andre norske båter som er Jazz, Aries, Jolly Sailor. I går kom det 2 andre norske båter i tillegg det var Dina fra Os og Harry Z. Det er Bergens båter he he.
 
Vi har ikke sett andre seilbåter på noen dager nå, men i går ettermiddag passerte en fiskebåt oss. Så nå må vi begynne å se opp for dem.
 
Temperatur, det er ingen badetemperatur for tiden med hele 11 gr. brrrrr. I lufta er det betraktelgi kaldere så nå er våre varme klær tatt frem. I dag skal vi grave frem luer og votter også. Det må til nå på nattan kanskje vi må sette på varmeapparatet også - skal ikke se bort i fra det.