Fredag 3.desember

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Fri 3 Dec 2010 09:02
 
Pos:14:22.432N 33:28.712W
 
Vi seiler vest og vi har fått mer vind..... JIPPPPI.... det er utrolig deilig.
Etter noen dager med så og si vindstille begynner vinden nå å komme i litt bedre lune dvs den øker smått om sen i styrke. Det er faktisk nødvendig hvis vi skal komme til St. Lucia før Lillejulaften.. og det ønsker vi jo.
 
I går fikk vi en Dorado.. ca 2 kg anslo gutta den til. De begynner å bli god på dette nå. I kveldinga kom det en fisk til på kroken og snøre forsvant nesten ut av fiskestanga - fiskesnøret raste ut. Lars fikk kontroll etterhvert og etter en stund kom også snøret inn.. men det var ingen krok igjen.. den fisken som hadde vært der hadde både tatt en stor krok, den pynten rundt kroken og bitt av snøre.. Herregud de fiskene uti her har "null hull". De har en tanngard som jeg ikke har lyst å hilse på med en tå.. den biter rett og slett av ting og tang. I morgen skal Lars og Tor Einar fiske med vaier... he he så da håper vi at fisken blir med inn...Heldigvis har vi badeplattform så vi slipper å ha fiske oppi cockpit.med blod og dere vet....Lars har også laget en renneløkke som han fester rundt halen på fisken slik at den ikke rømmer sin vei når de får tak i den ved båten, i tillegg har de kjøpt ett balltre til å kakke fisken i hodet med når den kommer inn + en håv som er en stor fiskekrok som Tor Einar tar tak i fisken med.. Med andre ord det er lite humant omkring dette omtaket av fisk ombord i Oda..Kanskje det er humant pga de gjør dette i raskt rekkefølge og tempo.. ja ja det var nok om fiske historier men den store drømmen til gutta er en Tunfisk... så de har vel en uke igjen å få det til på..
 
Ellers så har vi åpnet den andre luken i julekalenderen i går og i dag(3.des.)  skal den tredje åpnes. Det er en sjokolade julekalender, så gutta åpner hver sin dag..og får da en sjokolade bit  i premie. Smil..
 
Ellers så har vi hatt og har kontakt med en annen norsk båt ved navn Jazz, de ligger noen sjømil foran oss. Vi sier  god morgen og utveksler værmeldinger og diskuterer rute valg og seil.. de kommer nok inn til St. Lucia før oss men vi halser etter.dem så gådt vi kan...

Nå kjenner vi at vi har beveget oss til subtropiske strøk, det er varmt, klamt og fuktig.. Biminien står oppe hele tiden ellers så hadde det vært uholdelig å være ute i cockpit. Vi smører oss med solkrem og soler litt innimellom. Alt er bra ombord og vi skal etter alt det vi vet ha selskap ombord  i Oda på lørdag. Alle ombord er invitert. Det som skal feires er at vi er halvveis i NM.til St. Lucia Vi kommer nok til å runde det i kveld/natt men har bestemt at vi har selskapet lørdag.... Vi er igrunnen 3 stykker så den avgjørelsen tas jo med et flertall.. Vi har også invitert Jazz de takket for invitasjonen men trodde nok ikke at du snudde tilbake til oss for det.. Det er igrunnen en helt grei grunn det...Hva som blir servert er ikke avklart ennå...
Så da regner vi med at de siste NM går unna for nå skal vinden komme i økt styrke.. det er rart hva man blir opptatt av gitt, blir opptatt av her og nå og det er jo utrlig deilig.
Vi koser oss ombord og er godt fornøyd med vaktsystemet. Lars har oversikt over alt og vi to som er crew gjør vårt beste og det er faktisk litt bra det også.. smil.