Torsdag 12.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Thu 12 May 2011 12:00
 
Pos:34:42.347N 34:22.095W
 
Nok en ny dag her utpå havet... dagen i går feiret vi med vår siste pakke med biff til middag. Happy hour ble ikke cola i går men vi delte en 0,33 l ølboks vi to. Etter middag tok vi oss en kopp kaffe/te og hørte på Øyvind Thorsen som hadde blant annet kåseri om sjømannskap og sjøuttrykk .. morsomt. Nå har vi vært underveis i 2 uker. Ikke værst synes vi. Forsatt er samarbeidet mellom oss to upåklagelig (smil).
 
Oda er for tiden omgjort fra S/Y til M/V - kan kanskje kalles en motorsjark. (M/V - motorvessel)
I går motorseilte vi så og si hele dag og gjorde omtrent 7 kn hele dagen, det førte til at vi gjorde unna totalt 150 nm som er veldig bra synes vi. Som tidligere fortalt er det viktig for oss å komme så tett på Azorene som mulig før ØSØ vinden kommer til natta - altså natt til fredag. Ikke nok med at den er ØSØ som er OK men den dreier til ØNØ etter en liten stund. Det er ikke så kjekt. Det betyr at siste etappe blir en bidevindseilas - på styrbord halser. Mads sendte oss mail og fortalte at skipperen måtte forberede skip og mannskap på at det kan bli litt ubehagelig ombord når dette inntreffer. Det har skipperen ombord gjort. Vi har lite som ligger og slenger løst ombord mens vi er under seil og jeg har satt på nytt sjøsykeplaster i går - så ja vi er klare alle sammen. Matpakke smøres til kvelds og middag ligger klare i fryseren. Så nå er det bare å stålsette seg for siste etappe for denne gang.
 
Vi ser fortsatt ingen andre seilbåter eller handelsskip men til tider myldrer det av manetene som kalles Portugisiske krigsskip. Ellers så ser vi plast ligger og flyter - det har det nok gjort en stund.
 
I morges var det kaldere i lufta, ullsokker og fleece jakke må til når vi sitter på vakt, men det var faktisk 22 gr. - men vi kommer fra 28 - 35 gr varmt så i lufta da er 22 gr. litt kaldt. Men er kanskje å betrakte som en god sommerdag hjemme.
I dag uttalte skipperen at det skal bli godt å komme til land, rart med det man psykologisk venner seg til. Men alt er bra her ombord og vi koser oss fortsatt.