Loch Oich

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Tue 13 Jul 2010 09:30
Pos: 57:03.964N 4:46.751W


Denne mandagen 12. juli rant opp med lett overskyet vær, solen kom igjennom etter hvert jmfr. Været i den n orske fjellheimen - skiftende. Jeg for min del er fortsatt fornøyd med at Spania vant VM finalen i går....
Jeg var hos den lokale slakteren  - kl. 0800 hans første kunde i dag - for å få ferskt oksekjøtt, skal lage deilig lapskaus med masse grønnskaper i dag. Fikk lyst på det også er det sundt. I dag skal vi videre i kanalen,  vi skal være med i første puljen som går gjennom de fem slusene her i Fort Augustus - vestgående. Første pulje er kl. 0900, da åpner svingbruen og slusene som perler på en snor.  Det var mange båtfolk som hadde tenkt det samme som oss så slusen ble full.  Vi hadde en Polsk stålbåt foran oss – den var trodde Lars 60 fot og så ut som en rusthau.... med 10 personer ombord hvor kanskje to av dem adde båterfaring. Jeg blir ikke rolig å ha en slik båt foran meg, men det gikk bra. Dagens mål var innsjøen Loch Oich som også er det høyeste punktet i Caldonian Canalen. Det er en smal lang innsjø men ikke så dyp som Loch Ness. Vi hadde bestemt oss for å legge til ved en brygge som lå midt i innsjøen. Det skulle være et slott rett. Vi la til og tuslet opp til slottet og spiste lunsj. Slottets navn er Glengarry Castle Hotel,
www.glengarry.net
Det var som om Hercule Poirot skulle komme ut fra en dør. Det var historisk sus over dette slottet. Se bildene. Slottet ble bygd til Edward Ellice Jnr. av den kjente Skotske arkitekten Davis Bryce. Denne arkitekten levde for noen hundre år siden – så hvor kjent han egentlig var vet vi ikke men slik stod det i brosjyren... Slottet ble bygd mellom år 1866 – 69. Morsomt sted å ha besøkt. Lunsjen ble servert i dagligstuen men laksefarvede damaskduker og tøy servietter i sammen farge. Dette ble servert på to små runde bord, deilkat porselen og sølv bestikk. Rosa begonier i vinduet i hvite porselen blomsterpotter. Etter en deilgi lunsk tok en kopp te/kaffe, disse ble så klart servert i sølvkanner og koppende i samme delikate proselenet.  En morsom og hyggelig opplevelse. Etter lunsj gikk vi tilbake gjennom parken til slottet, forbi tennisbannen og slappet av. Etter denne ”slitsomme” formiddagen -  mens vi holdt på å gå igjennom slusene tidligere i dag, bakte jeg solsikkebrød. Så da vi hadde kommet oss til sans og samling etter avslappingen fikk min kjære servert kaffe og en fersk  brødskive med  bringebørsyltetøyet som Norunn har laget.  Jeg har noen glass igjen.
På kvelden tok vi oss en oppdagelsesferd i parken/skogen rundt slottet. Det var et stort område, når tujahekken har blitt store trær så skjønner man at det er en stund siden de ble plantet. Det var rhododendro trær og alleer, stier og og små alleer både her og der. De som hadde levd her for flere hundre år siden måtte jo ha hatt mye penger. For det må jo ha kostet mye å holde det i orden. Selve slottet var mange hundre kvaderat og bygd i stein.
Tirsdag 13.juli går vi videre vestover i Kanalen

Kjærestan