Mandag 13.desember

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Mon 13 Dec 2010 13:26
 
Pos:14:15.232N 58:12.834W

Denne natta ble både litt kort og litt lang.. så hvorfor det?? Jo i går ettermiddag/ kveld fikk vi en Blue Marlin på kroken og ikke minst vi berga fisken ombord i Oda.. det ble et adrenalinkick på oss alle tre. Himmel og hav, da var det litt vanskelig å få sovet og ikke minst holdt fokus på natta. Først av alt, vi har tildels lite eller ingen vind. I natt har vi kjørt for motor og nå seiler vi Paraseiler med 4 - 5 kn fart.. med andre ord veldig lite vind. Men vi flytter oss fremover. Det er psykologisk godt å se og oppleve. Vi hadde radio tid akkurat nå med endel andre seilbåter og mange ligger langt bak oss. En seilbåt måtte antageligvis gå til Barbados for å fylle mer diesel.. så da skjønner dere at det er lite vind. En annen lurte på om han rakk flyet til søndag hjem fra St. Lucia til London....Det er ikke noe særlig å ligge i vindstilla nå. Værmeldingen fremover sier at det skal bli enda mindre vind... så det kan jo bli festlig.. Godt med stor dieseltank men den kan jo bli liten den også etterhvert når milene er mange til havn. Vi har nå 161 NM igjen til mål... Vi renger med å ankomme i morgen en gang på dagen. Blir nok til at vi startet motor igjen hvis vinden stiller helt av.. Håper vi slipper det lengs mulig. Det er mye mer behagelig å være ombord når vi seiler. Tor Einar trimmer Paraseileren og det er bra slik at den hele tiden har opptimal vind inni seg..

Ellers solen skinner fra skyfri himmel og deter varmt og deilig. Tor Einar hadde frivakt i natt men han har fiska i søvna... vi snakker fortsatt om opplevelsen fra i går.
Jeg har rydda og vaska litt i Oda og skal bake Gulrotkake til gutta i dag.. må ha litt godt å tygge i når vinden ikke står oss bi.
 
Ellers så reflekterte Lars og jeg litt om hvorfor seiler vi så sakte til tider.. Det kan se ut som om mange båter sklir fra oss.. Lars mente at vi hadde nok litt groe under båten og han tok en titt.. Det var groa si det... Det er vel mange tusen bløtdyr som har klistra seg fast hele veien under Oda.. Disse bløtdyrene henger fast med sugekopper og utapå hverandre. Det er med andre ord nytt "mannskap" ...
Vi har tatt bilde av det og skal legge det ut på hjemmesiden vår når vi får internett i St. Lucia.