Fredag 25.november

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Fri 26 Nov 2010 09:14
 
Pos:
 
Fredagen er her allerede.. siste døgn har vært spesielt værmessig, vi har kjørt for motor hele natta ... torsdagskveld hadde vi bidevindseilas... så her stemmer det lite etter hva man har lest om fra før. Passatvinden lar vente på seg.. En engelskmann mente at man nesten måtte ha en professorgrad i meterologi for forstå været for tiden... Ja slik er det da.. Det er store dønninger i havet og et svell på ca. 2 meter men lengden mellom toppene kan være opptil 100 meter.. Vi håper at vinden skal komme riktig vei slik at vi får seilt igjen... vi kan jo ikke gå for motor til Karibia...Foreløpig jobber vi med å komme tilstrekkelig syd for et stort lavtrykk som kommer i vår retning. Det skal gå bra.
 
Men vi beveger oss sørover og det blir varmere i været og det er jo deilig. I går hadde jeg "motherwatch", gutta fikk fersk Focchabrød til lunsj.. det satte de pris på.  Lars har prøvd fiskelykken og det eneste han fikk på kroken i går var en måse som hadde tulla seg inni i hans fiskesnøre. Lars fikk fuglene inn, Tor Einar hadde på hansker og klarte å få fuglen løs. Ene vingen på fuglen hadde rota seg inni snøret. Men den fløy fint av sted når den var kommet løs. Det var bra.
 
Det er utrolig hyggelig å motta mail til oss alle tre. Det litt nostalgisk å få høre noe " hjemmeifra".. Det er et lite høydepunkt ombord men en mail.. så bare skriv den som har lyst. Da jeg avløste Tor Einar i dag morges satt jeg brød deig etter en oppskrift fra Arne Brimi, Lars synes at det var mye deig men det skal være til 2 brød.. he he, de får noe å tygge på som er fersk. Det liker de begge to. Snakket med Gjermund i går over SSB radioen og da jeg fortalte både om eplekake og ferske scones og brød, han misunte gutta litt her da.... og han ble faktisk redd for mytteri ombord i Jageren hvis de fikk høre om det...:-)
Britt med brunost ombord i Las Palmas og den har fått "føtter" å gå på med ferske bakevarer.. Det var lurt å komme med den Britt.
 
Alt vel ombord her duver vi videre. Ha en flott fredag.