Søndag 15.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sun 15 May 2011 10:04
Pos:38:50.199W 29:46.713W
 
We are sailing!!! det er en sannhet med modifikasjoner kan man si. For tiden kjører vi bare motor for å komme oss litt lengre østover. Vinden har roet seg litt den ligger mellom10-15kn ikke mellom 15-19kn. Har nå 57 NM to go.. Horta.
 
Hva har skjedd det siste døgnet! jo det var jo en smule frustrerende å se at vi kom oss ikke lengre østover pga kraftig vind fra øst. Så da ble det til at vi la oss på en kurs mot øya Flores på Azorene - dette var også i samråd med Mads. Før natta kom gjorde vi et slag og gikk for babord halser så høyt vi klarte med motorhjelp. Vi gikk slik i 6 timer før vi slo og gikk for styrbord halser en stund og nå går vi bare for motor østover. Litt senere i dag skal vi seile sørøstover, men vi håper vinden roer sg litt til slik at det lar seg gjrøe å gå rett mot Horta. Ja det er taktikken for tiden.
Men det er jo litt rart å være på Azorene men klarer ikke å komme oss inn til Horta på ett legg. Så tenker nok mange hvorfor Horta? Jo det er der det er den beste havna på Azorene. Flere av øyene her ute har ikke havner for lystbåter.
 
Ellers i går gikk dagen med på å sove, bake brød, lese og slappe av. Vi fant frem flere av de varme klærne våre for nå må ull lue og votter til. He he. Slik er det jo hjemme også.
 
Vi håper at vi kommer til Horta i dag???