Mandag 30.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Mon 30 May 2011 08:09
 
Pos:45:40.174N 19:15.879W
 
Ja de to siste døgene har det gått litt hurramegrundt her ombord men det er jo morsomt at det går så raskt da.. men vi er jo ikke veldig godt vant med det. Men desto triveligere.
 
I går laget vi oss en nydelig middag, dampet klippfisk med tilbehør. Jeg hadde tenkt å lage dessert med fersk ananas og krem men vi ble rikelig mett av bare fisken. Og ikke nok med det rett etter at vi hadde fått spist og vasket koppene dreide vinden og kom med en styrke på 27 kn - det er mye det. Litt slik Ludvig sier det. "det er fali det". Men det er ikke farlig,. Lars revet begge seil og Oda har hele natta igjennom toget trygt og godt videre. Oda duver på en måte bortover sjøen, ingen slag i skroget fra rotesjøen som er omkring oss. Da er Oda i god balanse og vi er happy. Vinden skal roe seg ned i løpet av denne dagen. Og etterhvert så skal den lengre uti uka nesten forsvinne og så å komme torsdag NØ.. motvind. Så vi sier ingen ting - bare la oss få vind rette veien lengst mulig.
 
Så har vi en nyhet at berette - vi er over 1/2 veis til Falmouth. Det har kanskje flere av dere som har skjønt når dere har fulgt med på "løypa" vår på bloggen. Deilig det. 
 
Ellers så kan vi si at der er himmelsk å ha varmeapparat som virker ombord og gode dundyner. Nå er det kjølig om natta, pysjen, nattlua og nattsokkene er tatt frem. Det nytter heller ikke lengre å ha nattevakt i bikini... Vi ser ganske nedpakka ut om natta nå med klær. Det kan føles som en har neglesprett ...men det er jo ikke helt det. Det er bare uvant. Men det er jo helt greit for vi er jo vant til dette været. Men på dagtid har vi hatt sol som faktisk har varmet litt. Da drar vi opp ullbuksa og soler oss litt... men det er ikke varmt nok til ordentlig soling. Kanskje går det når vi kommer til land. Det er jo fortsatt tidlig sommer. Vi ser jo at brunfargen på huden har harde livsvilkår... Men men det er jo bare slik det.
 
Ellers så hva skal vi gjøre i dag? I dag blir det nok litt senere utpå dagen en kanskje mer aktiv seiledag pga vinden skal dreie både NV - V også tilbake til NV. Det er noe som heter kaldfronter omkring oss som skal passere. Dette er begreper som Mads kommer med. Det er jo bare å hive seg rundt å prøve etter beste evne å forstå noe av det han kommer med. Vi vet ihvertfall at det er veldig OK med vær ruting. Vi møtte 2 nederlandske karer på St. Martin, de heter Peter og Jan som seiler en båt som heter Gateway. De startet på sin seilas fra St. Martin for vel 2 uker siden. Vi fikk mail fra de her om dagen, de måtte faktisk setter seil mot Bermuda. Dette pga vær som kom. De hadde ikke værruting. Da må man jo seile på den vinden som kommer uansett. Litt vanskeligere å planlegge. De håpet å få starte på seilasen fra Bermuda i dag.. de regnet med å bruke mellom 17 - 20 dager. Så det er ikke så dumt å bruke værruting konkluderte Lars og jeg med.
 
Ellers i dag til middag har jeg ikke planlagt noe spesilet - det er en mandag.. så vi får se hva vi har i fryseren. Ellers så må jeg nok bake et brød snart. Ingenting er som lukta av nybakt brød i båten. Himmelsk.
 
Alt er bra ombord og vi koser oss selv om det er litt kaldere i lufta.