Onsdag 4.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Wed 4 May 2011 12:01
 
Pos:26:51.306N 52:31.362
Vi seiler med ca. 6kn med en kurs på 90 grader. Fint vær nå i morgentimene men i natt i vaktskiftet hadde vi et squall hvor vinden kom oppi 35 kn.. det kalles mye vind. Det varte ikke lenge men noen NM forsvant i den farta vi fikk... (smil)
Du verden i dag har vi seilt i en uke.. ikke værst. Denne uka har gått unna og det har vært helt fint ombord. Livet her ombord er ganske regulert etterhvert. Vi utnytter hverandres sovemønster og da blir ikke vaktene et ork.
I morgen regner vi med å passere 1/2 veis. Så ting går rette veien.
 
Vår posisjon for tiden, som dere ser på bloggen går vi faktisk litt sydover og det må vi fortsatt holde. Mads venter på et lavtrykk som vi må holde oss syd for og det skal være i nærheten av oss til helgen. Vi får lese hva han kommer med av værmelding i dag. Vi skal på ingen måte nord for 27 gr N men vi har fått beskjed å ha et WP på 26 50N - og det har vi. Men vi seiler godt østover og det er jo deilig og en god effekt rent psykisk.
Dagene til nå har vært solrike og deilige. Denne natten kjente vi at nå begynner det å bli litt kaldere i lufta så fleece jakkene og seilklær har kommet fram fra "glemselen". Men det er jo bare deilig vi er jo vant til en litt kaldere luft. Kaldere i den forstand at det er ikke minusgrader bare ikke samme varmen i lufta. Dundyne er i sengen.
 
Fanny som er vårt kjære vindror gjør en utmerket jobb, hun er faktisk vårt 3.crew medlem. Jeg skjønner faktisk ikke hva vi skulle gjort uten henne...... Det er deilig å ha henne til å ta seg av styrejobben, vi kontrollerer henne med jevne mellomrom. Til nå har hun gjort en utmerket jobb.
 
Mat og feiringer, i går laget jeg en deilig kjøttgryte med masse grønnsaker i trykkokeren. Det som er deilig med denne kasserollen er at det tar jo ingen tid å lage mat. På 10 - 15 min så er middagen klar. Til dessert hadde vi hermetiske fersken og vanilje is... he he. Jepp du leste riktig. Vanilje is. Solen var på vei ned og vi koste oss med et deilig måltid. Vi skjønner jo hvordan vi skal kose oss selv om vi er midt utpå havet. I går var jeg litt trøtt så det ble ingen Yatzi men derimot har vi vårt kjære hørespill om Dickie Dick Dikcens som en fast rutine. Vi gleder oss til denne satiriske kriminalopplesningen.  
 
Ellers i dag skal vi feire at vi har vært på¨havet i en uke, til middag skal vi spise rømmestekt laks med løk og div... hørtes ikke det godt ut... he he. Det er utrolig kjekt med en fryser selv om den for tiden tar litt mye strøm... men den er snart tom..
 
Alt er vel med oss ombord.