Avg. Egersund

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Sun 4 Jul 2010 21:05
I natt kaster vi loss fra Egersund på vei mot Skotland. Vårt mannskap(Dag Karterud) kommer ombord ca kl. 23.15 - så skal Lars gå igjennom diverse sikkerhetsrutiner og plan for seilasen i natt.
Hvorfor går vi nå?? Det kommer mange nye lavtrykk fra vestkysten av Skotland og England - de ligger som perler på en snor. Vi har tenkt mange muligheter, alt fra å gå sørover mot Nederland og diverse, men vinden er uansett sørvest... så.
Jeg har laget middagsmat for 2 døgn til tre personer. Middag som blir servert er rød bacalao og pastagryte... så det skal vel går ned tenker jeg. Maten er pakket i porsjonspakker slik at hver og en kan lage seg mat ved behov.

Jeg legger ut ny informasjon om posisjon når vi får nettforbindelse og vi er forhåpentligvis er i Skotland, hvor i Skotland vet vi ikke ennå. Det kan hende vi går til en havn før vi kommer til Inverness dette pga mye vind som kommer. Vi får se. Lars og jeg har sovet og er både mentalt og fysisk forberedet på dette. Så blir jeg 51 år 5.juli og da starter jeg på mitt første havkryss - ja ja livet gir meg noen utfordringer.
Hilsen oss ombord i S/Y Oda