Nytt fra Skagen

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sun 15 Sep 2013 17:22
Posisjon:
 
58:17.50 N 09:57.70 W
 
På god vei mot Norske kysten nå. Ferdig med Skagerrak i løpet av natten. Måtte pga vind og bølger legge kursen litt om. Seilet langs kysten av Danmark og endte da med kryss mot 2-3 meter bølger og ca 20 knops vind i natt. Som værvarselet sa så ville vinden snu slik at vi i dag har hatt den på skrå bakfra. Holder nå 7-8 knop for seil og kun seil med kursen rett mot Oslofjorden.
 
Det fungerer (etter mitt syn) optimalt ombord. Steinar er suveren å ha med seg på tur og sultne rekker man ikke bli. Torstein følger med, har mye initiativ og er alltid klar om man ber han om noe.
Været har jo vært til tider rimelig surt, men her er alle like blide uansett!
 
Ellers skjer det ikke så mye, har jo hatt besøk av litt forskjellig her. Har hatt noen fugler innom. En av disse landet i cockpit. Så selskapsyk at Torstein til og med fikk stryke den litt på rygge. Usikker på art, kunne minne litt om den velkjente norske Myrsnipa, men hva skulle den liksom gjort her ute?? Antagelig en artsfrend!
Har også hatt en betuttet hauk/falk ombord. Litt mer skeptisk til oss ombord, men den gjorde stadige forsøk på å hvile bena (!) på et av salingshornene. Usikker på art, men gjør et “bet” på Sjøhauk!
Har også stadig besøk av den mindre spennende Havhesten (dette er altså ikke en av våre firebente venner, men en fugl a`la måke)
 
Nå er det litt “mas” fra oven her. Kommer litt vær inn bakfra og Torstein skrek akkurat “10 knop”. Så får ta en tur opp for å se hva han driver med....)
 
Klar for ny natt. I havn i morgen! 4,5 dager totalt Dover- Oslo Smilefjes
 
Hilser fra alle ombord..
 
Morten