Tilbake i Puerto Rico

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Mon 23 Jul 2012 07:19
 
27:46.884N 15:42.623W
 
Søndag ettermiddag – 22. juli. Så var vi plutselig tilbake på Gran Canaria og i Puerto Rico. Det var deilig å tilbake. Med den erfaringen vi hadde hatt for fart mellom øyene – og det tidspresset vi hadde for å være tilbake for å ta imot Iben – Andreas venninne – var det godt å være her.
 
Mandag formiddag – Andrea tar bussen til flyplassen for å møte Iben. Alt går etter planen – og de er tilbake i båten, får seg en dukkert mens Heidi og jeg lager middag. Vi var blitt inspirert av en kyllingrett som var beskrevet i butikken: Marinere kyllingbryst i sitron, olivenolje, rosmarin – helle over en boks med øl og strø brunt sukker på toppen. Kanaripoteter (poteter kokt i vann med salt til alt vannet er fordampet) og salat. Kjempegodt!
 
Tirsdag: Denne dagen skal Solfrid & co reise hjem til Norge, men først en tur på markedet. Bernhard kommer og plukker opp Heidi, Andrea og Iben. Jeg får “kontordag”. Innom postkontoret for å betale noe som må betales direkt, deretter en kafé og seks timer på lap-topen. Noe “arbeid” og noe planlegging av turen videre. Vi ønsker å finne noen bukter for å kunne ligge på svai noen dager.
 
Vi har også gjort avtale om å få løftet båten for rengjøring under og eventuelt skifte sink-anoder. Dette skulle skje onsdag morgen – før vi skulle seile ut for å finne en bukt. Det var litt spenning knyttet til operasjonen. Båsen vi skulle inn i var 5 meter. Båten er 4,47 bred. Men, inn kom vi. Utfordringen var at vi måtte av med akterstaget. Det hadde jeg aldri vært med på før, og var litt skeptisk. Men så var båten oppe. Det var merkelig lite groing, bare litt “slim”. Båten ble grundig spylt og vasket på sidene. Mannen som “helt sikkert” hadde de sinkdiodene vi trengte – ble borte i flere timer. Det viste seg at han måtte til Las Palmas for å hente den! Dermed ble klokken halv fire før Heidi, Andrea, Iben og jeg med nyvasket båt og fulle tanker la ut fra Puerto Rico.
 
//Otto

JPEG image

JPEG image

JPEG image