Efter regnet kommer solsken - Ons 12 dec

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Wed 12 Dec 2012 21:50
Solen har varit med oss idag och igår vilket vi är väldigt tacksamma för efter de dagar av regn vi fick. För två dagar sedan, när det var som värst, var jag ganska missmodig, men humöret återhämtar sig snabbt när vädret blir bättre.
 
Gårdagskvällen bjöd äntligen på något vi hoppats på hela resan: delfiner. Under en tillfällig regnby dök de upp vid sidan av båten. Även en måsliknande fågel dök upp igår – ett tecken på, tror vi, att vi närmar oss land.
 
Och det gör vi i rask takt. Vi har nu under 300 sjömil kvar, vilket betyder omkring ett och ett halvt dygn. Det innebär ankomst till St Lucia någon gång under natten torsdag-fredag.
 
Vi har valt att inte justera våra klockor när vi rest genom tidszonerna och istället använt UTC (Greenwich-tid, vilket också sammanfaller med lokal tid på Kanarieöarna) under hela resan. Det gör vaktschemat enklare, och det gör det lättare att följa väderleksrapporter och andra rapporteringar som alla ges i UTC. Det innebär dock uppenbarligen en förskjutning av dygnet – där vi är nu, och på St Lucia, är tidsskillnaden fyra timmar. Nu äter vi frukost efter soluppgången strax efter 10, lunch runt 15 och middag runt 21.
 
Himlen mot öst är klar och det borgar för en natt utan regn. Vi hoppas på att få en fin avslutande solig dag imorgon. Och vi ser väldigt mycket fram mot att komma fram till St Lucia.
 
Dagens krönikör: Carl

JPEG image

JPEG image