Torsdag

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Thu 25 Jul 2013 20:44
Posisjon:
 
46:30.75 N 12:48.61 W
 
Torsdag og vesentlig nærmere målet. Vi har et lite veddemål ombord her som da går på om vi rekker pub`n i Falmouth lørdag kveld. Har jo vært der før for de som husker det.. Tror det skal holde hardt, men håp er viktig. Vi har ca 382 NM igjen og seiler i alt fra 5 – 9 knop. I dag har det vært litt roligere enn på dagen i går hvor vi lå 8-9-10 knop store deler av dagen.
 
Litt forvirret i forhold til hva som har kommet ut av blogger, men går veldig bra her. Urolig vind, men siste dagene har vært fantastiske med godt vær og veldig fin seiling.
Livet ombord er ganske så enkelt. Sover, spiser, leser, sover, prater og seiler. Siden vi bare er to så går det meste på rundgang. Lager middag annenhver dag som stort sett går i div pasta og kjøtt. Gjør det ikke veldig avansert, men det smaker bra!
Mange timer sammen så blir da mye skravlig om stort og smått. Skal ikke si at vi har gått tom for temaer, men merker at man begynner å mene ganske så mye om ganske så små og uvesentlige ting. Vi har en ipad med en rekke gode filmer her ombord så før jeg gikk ned her for å skrive så var temaet film. Gode filmer, dårlige filmer og da generell utveksling av synspunkter på diverse filmer man har sett. Richard mener f.eks at filmen Mama Mia er noe av det værste han har sett. “Overdrevent theatrisk møl om en dame og fire elskere på en øy i Hellas eller no hvor de ikke gjør annet enn å synge gamle slagere fra ABBA"- filmen er en ren terror for sjelen! Faktiske enda dårligere enn Titanic”
(nesten korrekt sitert)
 
Så dagene går sin gang....
 
Rundt kl 13 i dag fikk vi besøk av en noe nærgående skapning. Vi har sett hval flere ganger på turen, men ingen så nærme. Den var oppe mange ganger og viste stor interesse for båten. Usikker på vekten, men lengden var 20-25 meter så vi ble da litt små i forhold.
Ingen marinebiologer å spørre her så usikker på type hval.
Mulig det var en spermhval. Den fortsatte å “jerk around” og var faretruende nære oss. Dykket ned under oss bare pr meter fra siden på båten. Vurderte å jage den bort med motoren, men den forsto nok etter en nærmere titt at denne dama (Coral IV) ikke var noe å legge sin elsk på.. Har litt av dette på film Smilefjes
Dagens høydepunkt..
 
Solen har akkurat hatt sitt spektakulære nedgang langt der borte i havet. Blir en kveldspils og noen diskusjoner med Richard før nattens turnus trer i kraft.
 
God natt fra Atlanteren
 
Morten