Lørdag- 7 dager i sjøen

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sat 27 Jul 2013 20:34
Posisjon
 
49:33.37 N 005:59.88 W
 
 
Da har vi vært syv og en halv dager i sjøen. Vi beregnet seilaset til å vare i syv dager og ser da at vi bommer med ca et halvt døgn. Vi beregnet også å komme avgårde en dag før, så totalt er vi da et døgn etter “skjema”. Godt nok det...
Endestasjonen denne gangen blir da Falmouth.
Ikke så veldig langt igjen, regner med å være i havn i morgen før lunsj. Dagen i dag har vært nok en fantastisk dag. Seilet inn på grunnere sjø (fra 3000 m til 200 m) og lurte på hvordan det vil påvirke sjøen. Den har påvirket i positiv forstand med vesentlig mindre bølger.  Det har i det minste ført til at vi tross lite vind har kunnet holde 6-7-8 knop hele dagen. Veldig behagelig seiling med minimal bevegelse i båten.
Delfinene har vært innom, annen type delfiner (mye mindre) og veldig mange av gangen (10-12 stk) danser og leker seg rundt båten. Nesten så man merker at de vil ha kontakt..
 
Har fisket med det som er igjen av utstyr. Fikk på en “sværing” i dag, men med restenen av en fiskestang på 50 cm så varte det ikke lenge. Ingen fisk ombord.. igjen..
 
Mye fiske og cargo- båter i området nå. Greit å følge litt med. Ikke sett fiskeblåser enda, men de dukker nok snart opp og jeg formoder om at de holder seg unna vårt ror. >Er man uheldig så man ut i vannet og under for å kutte da. Greit nok, men med 10 lekne delfiner og hval på 25 meter krusende rundt her så....
 
Så fortsatt fra hver vår side av bordet, skal vi nå nyte solnedgangen ute i cockpit med en aldri så liten pils!
 
Med ønske om en god lørdags kveldSmilefjes
 
Morten