Canouan og Charlston Bay

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Tue 8 Jan 2013 10:29
12:42.43 N 61:19.68 W
 
Med mye vind – men tilpasset seilføring – hadde vi en fin liten tur på tre timer til Canouan – den nordligste øya i “The Grenadines”. 22 nm. Heidi holdt seg frisk, solen skinte i direkte og overført betydning. Allerede ved halv elleve tiden kunne vi fortøye i en bøye i Charlston Bay. Asurblått hav. Heidi satte i gang med pannekaker og bacon. Andrea og jeg ryddet dekk og tørket sengetøy etter at en bråttsjø hadde funnet veien ned i Andreas lugar foran. Vi har gummibåten med motor på fordekket mens vi seiler i åpent hav. Derme skulle den også løsnes og løftes ned ved hjelp av et spinnaker-fall. Går stort sett greit, men ved mye vind er det litt styr også.
 
Lat dag. Etter bading og pannekaker ble det bok i flere timer. Vi kjøpte en hummer på 6 pound (ca 2,7 kg). Den kravlet rundt i bunnen av båten til en kar – sammen med noen familiemedlemmer. Etter en times tid kom han (hummeren og mannen) tilbake – nykokt (hummeren altså).
 
Heidi og tok oss en tur på land. Igjen gikk vi over til østsiden av øya for å skue over det ville og vakre. Bølger som bryter over Grand Cois Reef. Glad vi ikke er der med seilbåten. Vi avsluttet på en strandbar med utsikt til båten. Etter solnedgangen dro vi ut og begynte med middagen. Hummeren ble delt, fikk litt smør, pepper og kryddergrønt – og en kort runde i ovnen. Nystekt brød og salt. Kald hvitvin. Nå er vi i Karibien!
 
//Otto

JPEG image