2. søndag i advent går mot slutt en

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sun 9 Dec 2012 21:23
16:15.08 N 48:23.13 W
 
Tusen takk for alle hyggelig mailer. Jeg får visst ikke rukket å svare på dem alle. Uansett koselig med livstegn hjemmefra. Er litt rart å skrive blogg flere ganger om dagen å føle at jeg "snakker" mye - men uten direkte respons. Kommer en og annen mail selvfølgelig - men det oppleves likevel ofte som en monolog.
 
Vi har det bra. Har akkurat spist middag - selvfisket dolphin fisk - rester fra forgårs. Veldig godt! Tente også adventslys. Sunget og lest dikt. Alt på norsk. Verken svensken, briten eller iren hadde det som tradisjon. Ivory har kalender fra moren sin. Ellers ikke mye adventsstemning i 28 varmegrader og regn.
 
Fikk telefon fra Kolbjørn og hele det årlige pinnekjøttlaget i går. Det var hyggelig. Rart å ikke være der.
 
Det er underlig å sitte å se utover havet fra båten. Bølger, ganske store bølger, som bryter og bryter. Innimellom kommer en ekstra stor en, som vrir båten mot siden, eller spruter inn. Lett å tenke at noen faktisk kan bli litt overveldet av dette - og tanken på avstanden til land. Det er DIGERT! I dag regner det så kraftig at vi må holde luka ned i båten lukket. Da blir det fort noen og tredve grader her nede. Livet går sin daglig gang i båten. Det blir som et vanlig hjem. Forskjellige praktiske gjøremål; som matlaging, rengjøring, klesvask. små og store reparasjoner.
 
I dag har vært en grå dag. Kun korte perioder med opphold - og - kryss i taket- ingen store reparasjoner. Dermed har det blitt tid til å lese ferdig "Skyggeland" av Bjørn Olav Nordahl. I tillegg har det blitt litt lesing i håndboken om Windward Island - de sørligest av de karibiske øyer, som vi skal holde oss i. Ellers sysler vi rundt hverandre. Sjekker litt værmelding, trimmer litt seil og kurs - men svært lite. I teorien blir det nå autopilot på 260 grander - og med samme seilføring - helt frem. Om fem dager - altså rundt fredag - forventer vi å være kommet frem, dersom vær og vind blir som antatt og vi ikke møter noen stor overraskelser.
 
Klesvask har stått på programmet et par dager. Det har islolert sett gått greit. Verre er det med tørken. Straks det begynner å nærme seg tørt, kommer det en ny skur - eller som det skjedde med et par av mine trøyer - en bråttsjø - som satte tørkeprosessen tilbake med noen timer. Har også forsøkt å tørke dyna mi - som var ganske fuktig etter en natt med mye kondens.
 
Akkurat nå kjenner jeg at turen godt kunne vart lenge. Det finnes korte turer og lange turer. Dette må vel kalles en lang tur, men varer den først i 15-20 dager, kan den godt vare i 30 eller 40 dager. VI har nok mat. Mer enn nok faktisk. Frukt og grønnsker hold dårligere enn ventet. Det halvstekte brødet er begynt å bli muggent. Det synes jeg var litt tidlig. Men vi har nok av andre ting. Egg og bacon har vi. Musli og melk, havregyn, kavring osv. VI har rikelig med ost og skinke. Fremdeles ferskt kjøtt i kjøleskapet. Litt forstyrrelser i matveien blir det jo med de tre fiskemiddagene vi har spist av selvfisket. På tross av fersk mat, blir det klippfisk til middag i morgen - i følge Carl.
 
Døgnrytmen går med solen. Nå er det straks helt mørkt (kl 21.00 siden vi ikke har justert klokka tilbak de 4-5 timene vi nå ligger etter Norge). Når jeg er ferdig med denne mailen - blir det rett i bingen.
 
//Otto