Torsdag 21. Mars

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Thu 21 Mar 2013 09:48
Posisjon: 32:55.0 N 34:25.6 W
 
Vi har ikke hatt mulighet til å skrive noe grunnet været. Men nå er vi tilbake!
 
Siste 48 timer har vært et seilas det skapes sjømenn av. Vi har ikke fungerende vindmåler så vi kan ikke konkret si vindstyrken. I forhold til "reglene" har vi da hatt 48 timer med kuling, liten storm og full storm. Bølgehøyde målt med altimeter målte jeg til 8 meter, men vi hadde enkeltbølger som var en del større. Dette var "braking waves".
Seilet inn i storm med tryseil og cutterseil, det førte til flere broach så fikk redusert og byttet cutter til storseil. Senere reduserte vi også helt ned til kun stormseil som vi nå seiler på i 5 knop.
Det har vært litt kaos og ganske så voldsomt. Alt av matvarer (da også sauser, ketchup, matolje, ris, sukker + + + + ) har kastet seg selv rundt i båten. Det som var i de øverste hyllene på styrbord side hoppet rett inn i hyllene på babord side.
Marius falt ut av køya (oppe babord) og falt rett inn til Ole som da ligger oppe styrbord. Heldigvis uten å skade seg. De var begge rimelig overrasket!
 
Alt i alt har det gått bra. MYE å rydde/vaske. Alt har det ok ombord. Ingen skader!
 
2 timer søvn på to døgn- Nå skal det soves litt!!
 
439 NM til Azorene
 
 
 
//Morten