Snart kaster vi loss igjen! Rally Portugal starter sønda g 0900.

SY Coral IV
Kolbjørn Haarr and Otto Hulbak / Morten Persson
Sat 2 Jun 2012 21:55
50:21.760N 4:9.876W
Mannskapet , Morten Persson, Richard Thorbjørnsen, Olav Tungesvik, Steinar Gravdal og Otto&Kolbjørn, ble samlet fredag kveld 1. juni. Et supert og kompetent crew! Vi gleder oss vanvittig til å krysse Biscaya. Det er ingen av mannskapet som har vært så langt til havs før, men det ser ikke ut til å bekymre noen. Ihvertfall er det ingen som gir uttrykk for det Smilefjes
 
Lørdagen har vært veldig hektisk. Mye skal på plass før vi kan kaste loss. Ikke minst grundig gjennomgang av alt som har med sikkerhet å gjøres. Skifte av dopumpe, innkjøp av enorme mengder mat og drikke, diverse småreperasjoner pluss en hel mende andre to-dos ble unnagjort, og ikke minst klarte vi å polere begge skutesidene. Viktig at skuta er ship shape!
 
Værmeldingen er usikker. Ikke det at den er spesielt skremmende, men metrologene er tydeligvis usikre på hvilken kurs lavtrykkene kommer til å følge. Uansett ser det ut til at blir frisk vind i morgen. Slik femdagers varselet ser ut nå, så gjelder det å forte seg ned til Spania for å unngå nest lavtrykk som kommer inn fra Atlanteren. Det ser ut til å være kraftigere. Men ikke voldsomt det heller.
 
Alle båtene som deltar i Rally Portugal har en sporingenhet. Det betyr at alle båtene sender sin posisjon hver fjerde time. Den finner du på http://www.worldcruising.com/rallyportugal/viewer.aspx . Trykk på Boat Info helt til venstre på siden og velg Coral IV, og vips så ser du oss.
 
Stay tuned!
Kolbjørn Smilefjes